ενημέρωση 3:02, 27 June, 2022

Ρωσική εταιρεία τεχνολογίας θα αρχίσει να κυκλοφορεί εγχώριους κινητήρες για φρεγάτες αιχμής

Οι νέοι κινητήρες προορίζονται για τις φρεγάτες Project 22350 Admiral Yumashev και Admiral Spiridonov που βρίσκονται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Severnaya στην Αγία Πετρούπολη
 
ΜΟΣΧΑ, 18 Μαΐου. /TASS/. Η κρατική εταιρεία τεχνολογίας Rostec εγκαινιάζει την παραγωγή των πρώτων πλήρως εγχώριων μονάδων παραγωγής ενέργειας με πετρελαιοστρόβιλο/αεριοστρόβιλο για τις τελευταίες φρεγάτες Project 22350, δήλωσε ο επικεφαλής της Rostec Sergey Chemezov σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη.

"Δημιουργήσαμε μια νέα θαλάσσια μονάδα ισχύος ντίζελ/αεριοστρόβιλου M55R τοποθετημένη στις φρεγάτες μας. Αυτή θα είναι η πρώτη μας ρωσική μηχανή. Ξεκινάμε ήδη τη σειριακή παραγωγή της", δήλωσε ο επικεφαλής της Rostec.

Οι κινητήρες για τις δύο πρώτες φρεγάτες Project 22350 προμηθεύτηκαν από την ουκρανική επιχείρηση Zorya-Mashproyekt.

Οι νέοι κινητήρες προορίζονται για τις φρεγάτες Project 22350 Admiral Yumashev και Admiral Spiridonov που βρίσκονται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Severnaya στην Αγία Πετρούπολη. Συμβόλαιο για την παράδοση τεσσάρων μονάδων ισχύος υπογράφηκε μεταξύ της United Engine-Making Corporation και του Severnaya Shipyard.

Φρεγάτες Project 22350
 
Οι φρεγάτες Project 22350 αναμένεται να γίνουν τα πιο προηγμένα πολεμικά πλοία του Ρωσικού Ναυτικού στην κατηγορία τους. Αυτές οι φρεγάτες είναι πολεμικά πλοία πολλαπλών χρήσεων ικανά να πολεμούν αποτελεσματικά εχθρικά πλοία επιφανείας, αεροσκάφη και υποβρύχια και να εκτελούν χτυπήματα κατά χερσαίων και παράκτιων εγκαταστάσεων σε εμβέλεια άνω των 1.500 km.

Αυτά τα πολεμικά πλοία εκτοπίζουν 4.500 τόνους και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα 29 κόμβων. Είναι οπλισμένοι με πυραύλους Oniks και Kalibr και πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Poliment-Redut.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 26 Μαΐου 2022 10:44

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.