ενημέρωση 1:31, 20 July, 2024

Η Ρωσία δημιούργησε ένα νέο MLRS «Sarma» με «έξυπνα» πυρομαχικά

Η Ρωσία δημιουργεί ένα νέο MLRS «Sarma» αυξημένης κινητικότητας με «έξυπνα» πυρομαχικά

ΜΟΣΧΑ, 1 Ιουνίου - RIA Novosti. Η Ρωσία δημιουργεί ένα νέο «Sarma» 300 mm MLRS με αυξημένη κινητικότητα, ικανό να εκτοξεύει κατευθυνόμενα πυρομαχικά, δημιουργείται στη Ρωσία, δήλωσε ενημερωμένη πηγή στο RIA Novosti.
"

"Οι επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος αναπτύσσουν ένα πολλά υποσχόμενο MLRS Sarma 300 χιλιοστών, το οποίο θα είναι μια συνέχεια του έργου Kama MLRS, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο Kamaz. Το νέο MLRS θα έχει αυξημένη κινητικότητα και ασφάλεια και θα μπορεί να μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιηθούν κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας», είπε η πηγή του πρακτορείου.

Πρόσθεσε ότι το αυτοκίνητο θα είναι εξοπλισμένο με «ένα προηγμένο αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου και καθοδήγησης πυρκαγιάς».
 
Σήμερα, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν κατευθυνόμενους πυραύλους στο Tornado-S MLRS, το οποίο έχει επίσης διαμέτρημα 300 χιλιοστών. Τέτοια πυρομαχικά είναι εξοπλισμένα με σύστημα καθοδήγησης αδρανειακής πλοήγησης με δορυφορική διόρθωση και σας επιτρέπουν να χτυπάτε διάφορους στόχους με υψηλή ακρίβεια. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο Υπουργείο Άμυνας, το Tornado-S χρησιμοποιεί κατευθυνόμενους πυραύλους στη ζώνη NVO εναντίον ουκρανικών στρατευμάτων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
 
Το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Kama παρουσιάστηκε το 2007 στην αεροπορική έκθεση MAKS. Ήταν μια τροποποίηση του συστήματος «Smerch» με έξι αντί για 12 οδηγούς για εκτόξευση ρουκετών. Το σύστημα ήταν τοποθετημένο στη βάση ενός οχήματος Kamaz και υποτίθεται ότι είχε μεγαλύτερη κινητικότητα κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 06:00

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.