ενημέρωση 3:18, 17 September, 2021

Ο Αυλίτης και ο Ηλίας του 16ου

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Έκανε αυτά που έκανε ο Αντιδήμαχος του Γ. Θωμάκου, ακολούθησε η μαζική κατακραυγή και στο τέλος όλα έληξαν αισίως. Νομίζουν

Θα το ξανακάνεις; Ρωτάει ο Κώστας Χατζηχρήστος τον Θανάση Βέγγο, εντός του 16ου αστυνομικού τμήματος. Δεν θα το ξανακάνω, υπόσχεται ο Βέγγος. Δεν θα το ξανακάνει, να, το λέει και μόνος του, διαβεβαιώνει ο Ηλίας του 16ου τον διοικητή του τμήματος και η πρώτη πράξη της κωμωδίας τελειώνει κάπου εκεί, με τη συνέχεια να εξελίσσεται στην Κηφισιά του 2021 και πρωταγωνιστές τον Β. Αυλίτη στον ρόλο του Βέγγου, τον Γ. Θωμάκο φυσικά στο ρόλο του Χατζηχρήστου.

Έκανε αυτά που έκανε ο Β. Αυλίτης, ακολούθησε η μαζική κατακραυγή και στο τέλος όλα έληξαν αισίως, με τον Δήμαρχο Θωμάκο να μας διαβεβαιώνει πως ο πρωταγωνιστής της αθλιότητας δεν θα το ξανακάνει. Γιατί, όπως μας εξήγησε ο Γ. Θωμάκος, έτσι και το ξανακάνει, τότε και μόνο τότε θα τιμωρηθεί.

Ακόμα και να θέλαμε να τον πιστέψουμε τον Δήμαρχο Θωμάκο, είναι κομμάτι δύσκολο να εμπιστευθούμε τον εν λόγω Αντιδήμαρχο, καθώς η προχθεσινή του αθλιότητα δεν ήταν η πρώτη, αλλά αυτό μάλλον του διαφεύγει του Γ. Θωμάκου. Οπότε ας του θυμίσουμε πως ο Β. Αυλίτης τα έχει ξανακάνει. Πολλές φορές, δεν κάνει δεν γνωρίζει τίποτε άλλο, μόνο μαύρο και άραχνο.

Γι’ αυτό σας λέω, κύριε Θωμάκο. Το είχε ξανακάνει πολλές φορές, το έκανε προχθές και θα το ξανακάνει και αύριο πάλι, γιατί αυτή είναι η δουλειά του, δεν ξέρει τίποτα άλλο μόνο να πετά λάσπη, να είναι κολλητός με την Αστυνομία, τον βολεύει και σας βολεύει.-

«Ξέσπασμα» Πολάκη - Κανείς να μην ξαναπαραγγείλει από το efood!

«To e-food, σε άψογα Χατζηδάκεια ελληνικά, ζητά από τους εργαζόμενους της να συμφωνήσουν στην απόλυσή τους»

Ξεκάθαρη θέση σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με την e-food και τον ωμό εκβιασμό στους εργαζόμενους της, παίρνει ο Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κόσμο να μην παραγγείλει ξανά μέσα από τη συγκεκριμένη εταιρεία και τονίζει πως αυτό το μήνυμα πρέπει να διαδωθεί παντού.

«Ο νόμος Χατζηδάκη στη πράξη» αναφέρει σε ανάρτησή ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας τις νέες εργασιακές «συνθήκες» στο efood. Ενώ στη συνέχεια τονίζει πως μιλάμε για μια εταιρεία που είδε τα κέρδη της να εκτοξεύονται αλλά ζητά από τους εργαζόμενους να αλλάξουν τη σχέση εργασίας τους και να γίνουν «freelancers».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ, Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!!!
ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ E-FOOD!!!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!

Τo e-food, σε άψογα Χατζηδάκεια ελληνικά, ζητά από τους εργαζόμενους της να συμφωνήσουν στην απόλυσή τους!

Δηλαδή μια εταιρεία που λόγω της πανδημίας εκτόξευσε τα κέρδη της, ζητά να αυτοπροσδιορίστούν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ οι εργαζόμενοι της, ως “αυτοαπασχολούμενοι”, ώστε να μην καταβάλλει τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές και τα σχετικά επιδόματα.
Agamemnon Tatsis»

  • Κατηγορία BLOGS
  • 0

Πώς είναι να είσαι ο (άγνωστος) γιος του Φεράρι;

Λέγεται Πιέρο, είναι 76 ετών, δεν τον είχε αναγνωρίσει ο πατέρας του, ο μεγάλος Ενζο, και έχει πολλά λεφτά. Πέρα από το ποσοστό του στη Ferrari, έχει επίσης μερίδιο και στη γνωστή εταιρεία κατασκευής πολυτελών σκαφών, Ferretti

Και, βέβαια, έχει το πιο ακριβοθώρητο επώνυμο στην παγκόσμια αυτοκίνηση. Ακόμα και στις πέτρες να συστηθείς ως «Φεράρι», το πιθανότερο είναι πως θα κάτι θα ραγίσει απ΄την ψυχρή τους ακαμψία τους. Επί οικονομικής βάσης, ο γιος του Ενζο φιγουράρει ως ένας από τους πλουσιότερους ιταλούς επιχειρηματίες, με την περιουσία του να εκτιμάται στα $4,7 δισ. Και σύμφωνα με τη λίστα του Forbes για φέτος, βρίσκεται στη 705η θέση ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Για την ιστορία, κατέχει το 10% της Ferrari S.p.A. του πιο επίζηλου ονόματος στο «χώρο» του αυτοκινήτου –  της εταιρείας που έφτιαξε με την τρέλα, την επιμονή και το πάθος του για αγώνες ο πατέρας του. Ηταν ακόμη η εποχή που οι άνθρωποι που έβαλαν τα σκαριά σε μερικές από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες τις βάφτιζαν με το επίθετό τους.

Το ίδιο, για παράδειγμα, έκαναν οι Λουί Ρενό, Αντρέ Σιτροέν, Καρλ Οπελ ή Φέρντιναντ Πόρσε. Παρόλα αυτά, ο Πιέρο Φεράρι δεν είχε αναγνωριστεί από τον πατέρα του μέχρι το 1978. Ηταν, βλέπετε, καρπός του έρωτα του Ενζο με την ερωμένη του, τη Λίνα Λάρντι. Ο Ενζο την είχε γνωρίσει στα τέλη της δεκαετίας του ’30, όταν εκείνη εργαζόταν στην Carrozzerie Orlandi, έναν κατασκευαστή αμαξωμάτων, στην ίδια γειτονιά, στη Μόντενα της Ιταλίας, εκεί όπου και ο Ενζο είχε πριν λίγα χρόνια στήσει το δικό του εργοστάσιο.

Ο παράνομος δεσμός τους διατηρήθηκε μέχρι και το θάνατό του, το 1988. Ομως, στην αυστηρών ηθών ρωμαιοκαθολική Ιταλία, το διαζύγιο δεν επιτρεπόταν και το «παράνομο» παιδί τους, ο Πιέρο Φεράρι, μέχρι και το 1978, όταν δηλαδή, πέθανε η σύζυγος του Ενζο, η Λάουρα Ντομίνικα Γκαρέλο, δεν είχε αναγνωριστεί.

Με την Γκαρέλο, τη γυναίκα του, είχαν αποκτήσει κάποτε ένα παιδί, το 1932, τον Αλφρέντο «Ντίνο» Φεράρι –αρκετά χρόνια αργότερα πριν τη γέννηση του «εξώγαμου», Πιέρο. Ομως δεν πα να λέγεσαι «Φεράρι», αν η ζωή δε σου σταθεί και λίγο τυχερή, τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Ο πρόωρα χαμένος, σε ηλικία 24 ετών, γιος του Ένζο, Ντίνο Φεράρι. Πέθανε από μυική δυστροφία

Ο Ντίνο, όπως ήταν το χαϊδευτικό του, πέθανε το 1956 από μυϊκή δυστροφία Duchenne, μια ασθένεια που αφορά κυρίως αγόρια, με αναλογία 1:3.500 γεννήσεις ετησίως παγκοσμίως και τα συμπτώματά της μπορεί να γίνουν εμφανή από τις ηλικίες 3 -5 ετών.

Στην περίπτωση του Ντίνο, η ασθένεια διαγνώστηκε σε μεγαλύτερη ηλικία. Και πέθανε νέος, σε ηλικία μόλις είκοσι τεσσάρων ετών. Μετά απ΄όλα αυτά τα δράματα και τις κρυφές σχέσεις, ο Πιέρο Λάρντι Φεράρι, σε ηλικία πλέον τριάντα πέντε ετών, μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στην περιουσία του πατέρα του –με χρονοκαθυστέρηση μερικών δεκαετιών. Πέρα από το ποσοστό του στη Ferrari, έχει επίσης μερίδιο και στη γνωστή εταιρεία κατασκευής πολυτελών σκαφών, Ferretti.

Κάποιοι τις θεωρούν ως τις «Φεράρι της θάλασσας». Οπως και να ‘χει, ο δευτερότοκος και μοναδικός, πλέον, γιος του Φεράρι, έχει πάθος με τη θάλασσα, συνεχίζει να ζει στην ίδια περιοχή που βρίσκεται το εργοστάσιο, στη Μόντενα, είναι παντρεμένος με ένα παιδί και, στα εβδομήντα έξι του πλέον, παππούς.

Και κάπου στην άκρη του γκαράζ του, ίσως υπάρχει και εκείνη η Dino 246 GT, το υπέροχο διθέσιο που κατασκεύαζε η Ferrari, από το 1967 έως το 1974, για να του θυμίζει τον πρόωρα χαμένο, ετεροθαλή του αδελφό.

Η Dino GT, το διθέσιο με το V6 κινητήρα, που κατασκεύαζε η Ferrari. Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του γιου του Φεράρι 

  • Κατηγορία AUTO-MOTO
  • 0