Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία - Όταν οι Μαφιόζοι Γίνονται Εξέχουσες Προσωπικότητες

του Ραγκίπ Ντουράν

Η αδυναμία και η ανεπάρκεια, πλέον, του κράτους δικαίου ενισχύουν αναπόφευκτα τις παράνομες δομές, οργανώσεις, μηχανισμούς και προσωπικότητες στην Τουρκία.

Η αδυναμία των Κρατικών Αξιωματούχων ενθαρρύνει τις μαφιόζικες μεθόδους και τούτο, όχι μόνο στον εμπορικό τομέα, αλλά και στους πολιτικούς κύκλους.

Η Τουρκία είχε ήδη βιώσει την τριμερή εγκληματικότητα μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 3 Νοεμβρίου 1996 στο Μαρμαρά. Ένας αστυνομικός διευθυντής, ένας επί μακρόν καταζητούμενος μαφιόζος και η φίλη του είχαν πεθάνει σε αυτό το φαινομενικά συνηθισμένο ατύχημα. Ένας Κούρδος φεουδάρχης, βουλευτής της Δεξιάς, βρισκόταν, επίσης, σοβαρά τραυματισμένος, μέσα στο αυτοκίνητο. Ο αστυνομικός διευθυντής, ο βουλευτής και ο μαφιόζος συνεργάζονταν με την τότε κυβέρνηση.

Ο Σεντάτ Πεκέρ (Sedat Peker), πρώην υποστηρικτής του Προέδρου Ερντογάν, φαινομενικά επιχειρηματίας και αρκετές φορές καταδικασμένος από την τουρκική δικαιοσύνη ως «Αρχηγός εγκληματικής συμμορίας» είναι το νέο σημερινό αστέρι των κοινωνικών δικτύων.

Είχε προηγουμένως απειλήσει όλους τους ακαδημαϊκούς που είχαν υπογράψει ένα κείμενο υπέρ της ειρήνης: «Θα κάνουμε μπάνιο με το αίμα που θα ρέει από το σώμα σας!» Τα τουρκικά δικαστήρια το θεώρησαν ελευθερία έκφρασης. Όμως, οι πολίτες που επικρίνουν στο διαδίκτυο την εξουσία, συλλαμβάνονται αμέσως και καταδικάζονται για προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πεκέρ, που φτιάχνει τα βίντεό του εν είδει καταθέσεων, κατηγορεί τους πρώην κυβερνητικούς συνεργάτες του. Βρίσκεται σε άμεση σύγκρουση με το γαμπρό του Προέδρου, πρώην Υπουργό Οικονομικών που παραιτήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2020. Κανένα νέο του εφεξής!
 
Ο Πεκέρ, κατηγορεί, επίσης, τον Μεχμέτ Αγάρ, διατελέσαντα Υπουργό Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, πρώην αστυνομικό διευθυντή..., εν συντομία, πρώην και νυν ανώτατο στέλεχος του Βαθέος Κράτους, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ο γιος του, Τόλγκα (Tolga), εξελέγη πρόσφατα βουλευτής του κόμματος Ερντογάν, αλλά, τόσο αυτός, όσο και ο πατέρας του, κατηγορούνται για τη δολοφονία στις 28 Μαρτίου 2019 της νεαρής δημοσιογράφου από το Καζακστάν, Γελντάνα Καχαρμάν (Yeldana Kaharman). Βιάστηκε πριν από τη δολοφονία και ο Τόλγκα κατάφερε να ξεφύγει με ελικόπτερο της αστυνομίας, που έστειλε ο πατέρας του, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Ο Τόλγκα Αγάρ αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε την Καχαρμάν. Η τουρκική δικαιοσύνη διεξήγαγε έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.

Θα πρέπει, επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι ο Αλααττίν Τσακιτζί (Alaattin Cakici), ένας άλλος αρχιμαφιόζος που πέτυχε την αποφυλάκισή του χάρη στις προσπάθειες του Προέδρου του Εθνικιστικού Κόμματος Δράσης («MHP», ακροδεξιού συμμάχου του Ερντογάν), δημοσίευσε τις κοινές φωτογραφίες του με τον Μπαχτσελί (Bahceli), Πρόεδρο του «MHP», και τον Μεχμέτ Αγάρ. Ο Τσακιτζί είναι φυσικά ο μαφιόζος της σημερινής εξουσίας και άμεσος ανταγωνιστής του Πεκέρ.

Οι Υπουργοί, οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, αλλά και οι αρθρογράφοι μιλούν και γράφουν για τα βίντεο και τις δηλώσεις του Πεκέρ, που έχει χάσει τη δύναμη του και έχει καταφύγει στο Ντουμπάι. «Όπου η δικαιοσύνη δεν μπορεί να εισέλθει, είναι η Μαφία που εισέρχεται», είχε ως τίτλο άρθρο της «Deutsche Welle» για τον Τόλγκα Αγάρ.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 15 Μαΐου 2021 11:24
© Kifisia-Life. All Rights Reserved.