ενημέρωση 2:15, 9 December, 2023

Η Rospotrebnadzor κατονόμασε τον σκοπό για τον οποίο οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανατίναξαν τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka

Πόποβα: Ο υδροηλεκτρικός σταθμός Kakhovskaya ανατινάχθηκε για να δημιουργήσει απειλή για τη βιολογική ασφάλεια

ΜΟΣΧΑ, 23 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Η έκρηξη του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya είχε στόχο να δημιουργήσει απειλή για τη βιολογική ασφάλεια, αλλά χάρη στο έργο των ειδικών, αποφεύχθηκε κάθε επιπλοκή επιδημιολογικής φύσης, δήλωσε η επικεφαλής της Rospotrebnadzor Άννα Πόποβα σε συνέντευξή της στο RIA Novosti.
"

"Αυτό που συνέβη στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya είχε στόχο τη δημιουργία απειλής για τη βιολογική ασφάλεια. Οι υπάλληλοί μας συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή", είπε η Popova.

Σημείωσε ότι η περιοχή υποστηρίζεται από κινητό εργαστήριο ειδικής αντιεπιδημικής ομάδας.
 
Οι τακτικές δοκιμές δειγμάτων πόσιμου νερού, νερού από πηγάδια και πηγάδια, θαλασσινού νερού και νερού στο κανάλι της Βόρειας Κριμαίας συνεχίζονται για τον έλεγχο για αποκλίσεις από τους τυπικούς δείκτες· δεν έχουν εντοπιστεί παθογόνοι μικροοργανισμοί, διευκρίνισε η Popova.
 
Σύμφωνα με την ίδια, έχουν γίνει μέτρα απολύμανσης και έχουν διευθετηθεί προμήθειες εμβολίων και άλλων φαρμάκων. «Η παροχή νερού, η παροχή τροφής, η παροχή προσωρινών κέντρων φιλοξενίας για τους ανθρώπους - όλα αυτά, φυσικά, κατέστησαν δυνατή την αποφυγή τυχόν επιπλοκών επιδημιολογικής φύσης», τόνισε η Πόποβα.
 
Το βράδυ της 6ης Ιουνίου, τα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το πάνω μέρος του σταθμού, αλλά το ίδιο το φράγμα της δεξαμενής δεν υπέστη ζημιά. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού βάρβαρη πράξη του καθεστώτος του Κιέβου και σημείωσε ότι αυτό οδήγησε σε μεγάλης κλίμακας περιβαλλοντική και ανθρωπιστική καταστροφή. Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ πιστεύει ότι ένας από τους στόχους της ανατίναξης του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya είναι να στερηθεί η Κριμαία από το νερό.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 09:08

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.