ενημέρωση 4:47, 3 June, 2023

Ο Λαβύρινθος του Πήγασου

Νέα έκθεση τριών κορυφαίων οργανώσεων αποκαλύπτει το δαιδαλώδες επιχειρηματικό παρασκήνιο ίσως του πιο επικίνδυνου λογισμικού παρακολουθήσεων στον κόσμο. Η Ήλια Σιατίτσα, διευθύντρια νομικών υποθέσεων της Privacy International, μιλά στην «Εφ.Συν.» για τον αόρατο κατάσκοπο που μπορεί να βρεθεί και στο δικό σου κινητό.

Σε λίγους μήνες συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός δημιούργησε την περιβόητη Μονάδα 8200. Χρησιμοποιώντας αρχικά τον παλιό εξοπλισμό του Πενταγώνου, τα μέλη της μονάδας κατάφεραν να δημιουργήσουν μια υπηρεσία ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων που σήμερα θεωρείται ισάξια της αμερικανικής NSA. Αν και, επισήμως, στόχος της ήταν η προστασία από επιθέσεις εντός και εκτός των συνόρων, όπως εξηγούσε ο ερευνητής και συγγραφέας Σιρ Χέβερ, σύντομα η Μονάδα 8200 έλαβε και χαρακτηριστικά ενός τεράστιου μηχανισμού εκβιασμών.

«Καταγράφοντας τηλεφωνικές συνομιλίες και χρησιμοποιώντας κάμερες και βιομετρικά στοιχεία μπορούν να γνωρίζουν κάθε κίνηση που πραγματοποιεί ένας Παλαιστίνιος μέσα στη μέρα του» εξηγούσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Χέβερ. «Εάν παραδείγματος χάριν», συνέχιζε ο ίδιος, «γνωρίζουν ότι κάποιος συγγενής του είναι άρρωστος, μπορούν να τον εκβιάζουν ότι θα του κοπεί κάθε πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα. Εάν γνωρίζουν ότι είναι ομοφυλόφιλος, θα του πουν “εάν δεν μας δώσεις τις πληροφορίες που ζητάμε, θα σε αποκαλύψουμε”».

Τις τελευταίες δεκαετίες όμως η Μονάδα 8200 έχει μετατραπεί και σε εκκολαπτήριο εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Πρώην στελέχη της έχουν ιδρύσει σχεδόν πενήντα εταιρείες (με πιο γνωστή στην Ελλάδα τη Viber) που ειδικεύονται στην ψηφιακή ασφάλεια, τις τηλεπικοινωνίες αλλά και την κατασκοπία. Από το μεγάλο «σχολείο» της μονάδας 8200 ξεπήδησε πριν από μερικά χρόνια και η διαβόητη εταιρεία NSO, η οποία ανέπτυξε ένα από τα πιο εξελιγμένα προγράμματα για την παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων.

«Το γνωστότερο προϊόν της εταιρείας» εξηγεί στην «Εφ.Συν.» η Ήλια Σιατίτσα, «είναι το λογισμικό κατασκοπίας Pegasus, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη του να αποκτήσει έλεγχο ενός κινητού τηλεφώνου». Στέλνοντας ένα μήνυμα ή πραγματοποιώντας απλώς μια αναπάντητη βιντεοκλήση σε κάποια εφαρμογή, το Pegasus ελέγχει το μικρόφωνο, την κάμερα και το σύστημα γεωεντοπισμού (GPS) της συσκευής, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να καταγράφει και κάθε πάτημα στο πληκτρολόγιο (γεγονός που δίνει αυτομάτως πρόσβαση και σε όλους τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε).

«H NSO», λέει η Ήλια Σιατίτσα, «υποστηρίζει ότι προσφέρει το λογισμικό της μόνο σε κυβερνήσεις και έτσι αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης για τη χρήση του». Όπως άρχισε να αποκαλύπτει όμως από το 2018 το ερευνητικό κέντρο Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η χρήση του Pegasus κάθε άλλο παρά περιορίζεται σε τρομοκράτες ή το οργανωμένο έγκλημα, που υποτίθεται ότι θα ήταν ο βασικός στόχος των παρακολουθήσεων. Στο Μεξικό το λογισμικό εντοπίστηκε σε δημοσιογράφους και ακτιβιστές που ερευνούσαν την τοπική μαφία και τα μεγάλα καρτέλ ναρκωτικών, ενώ πολύ πιο πρόσφατα το Pegasus βρέθηκε στα κινητά τηλέφωνα 36 δημοσιογράφων του Al Jazeera.

Το WhatsApp (ιδιοκτησίας του Facebook) έχει ήδη υποβάλει μήνυση στην NSO για την παραβίαση 1.400 λογαριασμών από το λογισμικό του, ενώ νομικά κινήθηκε και στενός συνεργάτης του δολοφονημένου από τη Σαουδική Αραβία Τζαμάλ Κασόγκι, που καταγγέλλει ότι το κινητό του χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση του γνωστού δημοσιογράφου. Το Citizen Lab είχε αποκαλύψει ότι παρακολουθήσεις με το Pegasus πραγματοποιούνταν και στην Ελλάδα, αν και, όπως εξηγεί η Σιατίτσα, «δεν είναι σαφές από ποιον είχε χρησιμοποιηθεί το λογισμικό», εάν δηλαδή υπήρξε εμπλοκή των ελληνικών Αρχών ή εάν πραγματοποιούνταν παρακολουθήσεις από ξένες υπηρεσίες.

Την περασμένη εβδομάδα, πάντως, τρεις οργανώσεις, η Privacy International, η Διεθνής Αμνηστία και το Κέντρο Ερευνών Πολυεθνικών Επιχειρήσεων (SOMO), αποκάλυψαν μια ακόμη εντυπωσιακή πτυχή της υπόθεσης NSO. «Ανακαλύψαμε ότι η δομή της εταιρείας μοιάζει με έναν λαβύρινθο, ο οποίος δίνει στην NSO νομικά πλεονεκτήματα και διευκολύνει τις επενδύσεις και την ανάπτυξή της», μας εξηγεί η Ήλια Σιατίτσα. Τα ίχνη της εταιρείας χάνονται σε δεκάδες θυγατρικές και συνεργαζόμενες οντότητες που έχουν έδρα από τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και τα νησιά Καϊμάν, μέχρι τη Βουλγαρία και την Κύπρο – δυο χώρες με ιδιαίτερη σημασία, καθώς μπορούν να λειτουργήσουν σαν κερκόπορτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δαιδαλώδη είναι όμως και τα ίχνη όσων έχουν επενδύσει στην ισραηλινή εταιρεία κατασκοπίας. Μεταξύ άλλων, η έρευνα εντόπισε ακόμη και κρατικούς φορείς, όπως το συνταξιοδοτικό ταμείο του Νότιου Γιορκσάιρ στη Βρετανία και δυο ακόμη ταμεία συντάξεων στις ΗΠΑ. «Στόχος της έρευνας», λέει η κ. Σιατίτσα, «είναι να δείξουμε τους κινδύνους και την εταιρική ισχύ που χαρακτηρίζουν τον ευρύτερο κλάδο των εταιρειών παρακολούθησης».

Η περίπτωση της ισραηλινής NSO φαίνεται να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπου τα όρια ανάμεσα στις κρατικές και τις ιδιωτικές (ή παρακρατικές) παρακολουθήσεις έχουν χαθεί από καιρό.


Αρης Χατζηστεφάνου

Πηγή: infowar

Τιμή ρεκόρ για έργο του Τσαρούχη σε δημοπρασία

Την υψηλότερη τιμή πώλησης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο για έργο του Γιάννη Τσαρούχη (1910-1989), επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας «Νεοελληνικής Ζωγραφικής και Γλυπτικής» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε μία κατάμεστη από το φιλότεχνο κοινό αίθουσα και με συμμετοχές μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου, ο μεγαλύτερος οίκος δημοπρασιών στην Ελλάδα κατακύρωσε την πώληση του έργου «Μάης» του Γιάννη Τσαρούχη, στην τιμή των 475.542 ευρώ με τιμή εκκίνησης 200.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το έργο ανήκει σε μία αριστουργηματική σειρά από 12 πίνακες που φιλοτέχνησε ο μεγάλος δάσκαλος, ένας για κάθε μήνα του έτους, αντλώντας την έμπνευσή του από τις διακοσμήσεις Louis Philippe με φόντο χρυσό και τις γαλλικές εικόνες της Σταυρώσεως του 15ου αιώνος.

Με το 76% των έργων που διατέθηκαν στην αίθουσα και το 85% με τα after sale να βρίσκουν αγοραστές, στη δημοπρασία σημειώθηκε τζίρος που ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ.
 
Ανάμεσα στο πλήθος έργων που ξεπέρασαν αισθητά την αρχική τιμή εκτίμησης, ξεχωρίζει το έργο «Χωρίς Τίτλο» του Απόστολου Γεωργίου που υπετριπλασίασε την αρχική τιμή εκτίμησης (πωλήθηκε 69.302 ευρώ με αρχική 20.000 ευρώ), το έργο «Εntre ciel et terre» του Pavlos (Διονυσόπουλος) που κατακυρώθηκε στα 41.126 ευρώ, υπερδιπλασιάζοντας την αρχική τιμή εκτίμησης των 18.000 ευρώ, το «Σινιάλο» (1972) του Takis (Βασιλάκης) που πωλήθηκε 120.978 ευρώ με αρχική 80.000 ευρώ, όπως και η «Σύνθεση με γυναικείες φιγούρες και άγγελο» και το προσχέδιο που τη συνόδευε, του Κωνσταντίνου Παρθένη, που πωλήθηκε 95.770 ευρώ με αρχική τιμή εκτίμησης 60.000 ευρώ.
 
Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βέργο, Managing Director της VERGOS Auctions: «Το παγκόσμιο ρεκόρ για τον κορυφαίο ζωγράφο Γιάννη Τσαρούχη όπως και για τον οίκο μας, τοποθετεί επάξια τη χώρα μας στον διεθνή χάρτη της δευτερογενούς αγοράς τέχνης. Οι συλλέκτες επέδειξαν για άλλη μία φορά εμπιστοσύνη τόσο στον οίκο μας όσο και στην αξία και τη διαχρονικότητα της νεοελληνικής τέχνης».

Alpine A290_β - είναι κάτι περισσότερο από ένα εκθεσιακό πρωτότυπο

Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία μοντέλα του μελλοντικού “Dream Garage”, που θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο

ο A290, το μελλοντικό, compact, σπορ, ηλεκτρικό μοντέλο της νέας εποχής Alpine, που ανήκει στην κατηγορία B, αποκαλύπτεται μέσω του εντυπωσιακού, ultra-sport πρωτότυπου με τον κωδικό A290_β.

Alpine A290_β: Ένα ηλεκτρικό Hothatch σηματοδοτεί τη νέα εποχή της μάρκας -  Newsbeast

Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία μοντέλα του μελλοντικού “Dream Garage”, που θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο, νέα γενιάς.

Με το A290_β ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εμβληματική ιστορία της Alpine. Φέρει νέο σχεδιασμό σ και η τεχνολογία αυτού του showcar, ενσωματώνουν μια νέα οπτική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα μπορούν να σταθούν επάξια τόσο στην πίστα, όσο και στις καθημερινές διαδρομές .

Ηλεκτρικό Alpine A290_β: Στην παραγωγή το 2024

Το Alpine A290_β είναι κάτι περισσότερο από ένα εκθεσιακό πρωτότυπο: είναι ένα μοντέλο που αντικατοπτρίζει την ισχυρή θέληση και την ακλόνητη δέσμευση της μάρκας για ένα βιώσιμο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το Alpine A290_β είναι ένα ηλεκτρικό hot hatch - CNN.gr

Η απόφαση για το όνομα A290_β στηρίζεται στην παγκόσμια στρατηγική ονοματοδοσίας των μοντέλων της Alpine. Τα ονόματα ξεκινούν με το γράμμα A, που ακολουθείται από τρείς αριθμούς. Ο αριθμός 2 συμβολίζει το segment Β και το 90 συμβολίζει τη μελλοντική lifestyle γκάμα της μάρκας. Το ελληνικό γράμμα «βήτα» αντιπροσωπεύει την ενδιάμεση φάση παραγωγής του μοντέλου, το οποίο προβλέπεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το 2024.

Το νέο ηλεκτρικό hot-hatch Alpine A290_β είναι κοντά! - Cars Electric

 

  • Κατηγορία AUTO-MOTO
  • 0

επίκαιρες εικόνες...

Η επιστήμη σταύρωσε τη νυχτερίδα. Αντιασφυξιογόνες μάσκες στην Κριμαία, πεταλούδες της Κούβας, μνήματα της Ιρλανδίας, γυναικείο κατς. «Γλόμπος» η φώκια, γουλί τα αγοράκια. Στον καταραμένο τόπο δεν βρέχει πια τον Μάη μήνα, όμως πλημμύρες γίνονται. Οι ινδές χωριάτισσες στρώνουν τους μυς στο «μαγγανοπήγαδο». Χιλιάδες φλογάτες παπαρούνες φυτρώνουν από σκοτωμένους φαντάρους. «Μπρο», πήγες εκλογές; 

Mια ηλικιωμένη γυναίκα και το σκυλάκι της μεταφέρονται από διασώστες σε ασφαλές σημείο, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν, ανοιξιάτικα, το Λούγκο αλλά και ολόκληρη την περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια, στην Ιταλία

Mια ηλικιωμένη γυναίκα και το σκυλάκι της μεταφέρονται από διασώστες σε ασφαλές σημείο, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν, ανοιξιάτικα, το Λούγκο αλλά και ολόκληρη την περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια, στην Ιταλία 

Διμοιρία σινεφίλ προσέρχεται στο κτίριο του 76ου Φεστιβάλ Κανών: το γαλλικό σινεμά πάντα τιμούσε τον Νόμο, μάλιστα τα μεγάλα ονόματά του, ο Ζαν Γκαμπέν, ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό, ο Αλέν Ντελόν, πότε έπαιζαν τον κακοποιό και πότε τον αστυνόμο – εναλλαγή ρόλων με νόημα, «flic ou voyou» («μπασκίνας ή ρεμάλι») όπως είπε και ο «Μπεμπέλ»

Διμοιρία σινεφίλ προσέρχεται στο κτίριο του 76ου Φεστιβάλ Κανών: το γαλλικό σινεμά πάντα τιμούσε τον Νόμο, μάλιστα τα μεγάλα ονόματά του, ο Ζαν Γκαμπέν, ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό, ο Αλέν Ντελόν, πότε έπαιζαν τον κακοποιό και πότε τον αστυνόμο – εναλλαγή ρόλων με νόημα, «flic ou voyou» («μπασκίνας ή ρεμάλι») όπως είπε και ο «Μπεμπέλ» 

Εντυπωσιακό, από φωτογραφικής απόψεως, καρέ: η συλληφθείσα από τον ιστό της επιστήμης νυχτερίδα (το μοναδικό ιπτάμενο θηλαστικό επί Γης) επιδεικνύεται σαν τρόπαιο στον φακό: ο ερευνητής του Πανεπιστημίου της Μπραζίλια την πιάνει από τα μπροστινά άκρα της, που είναι ενωμένα με την απαραίτητη για την πτήση μεμβράνη – το ζωντανό υφίσταται την οδυνηρή ακινησία της σταύρωσης, νιώθει τι εστί άνθρωπος

Εντυπωσιακό, από φωτογραφικής απόψεως, καρέ: η συλληφθείσα από τον ιστό της επιστήμης νυχτερίδα (το μοναδικό ιπτάμενο θηλαστικό επί Γης) επιδεικνύεται σαν τρόπαιο στον φακό: ο ερευνητής του Πανεπιστημίου της Μπραζίλια την πιάνει από τα μπροστινά άκρα της, που είναι ενωμένα με την απαραίτητη για την πτήση μεμβράνη – το ζωντανό υφίσταται την οδυνηρή ακινησία της σταύρωσης, νιώθει τι εστί άνθρωπος 

Τους «γλόμπους» πιτσιρικάδες που δοκιμαστικώς έκλεισαν σε νοτιοκορεατικό μοναστήρι (βλέπε άλμπουμ 8-14 Μαΐου) τους έβγαλαν βόλτα στο Λούνα Παρκ: τα παιδιά απόλαυσαν μόνο τον παιχνιδιάρικο «τρόμο» της κατάβασης και του ταρακουνήματος, αφού ο κόντρα άνεμος δεν βρήκε μαλλιά για να συνεπάρει – κανονικοί καλόγεροι (ή ποιητές) ίσως γίνουν κάποτε μόνο τα απαθή αγόρια του ενσταντανέ

Τους «γλόμπους» πιτσιρικάδες που δοκιμαστικώς έκλεισαν σε νοτιοκορεατικό μοναστήρι (βλέπε άλμπουμ 8-14 Μαΐου) τους έβγαλαν βόλτα στο Λούνα Παρκ: τα παιδιά απόλαυσαν μόνο τον παιχνιδιάρικο «τρόμο» της κατάβασης και του ταρακουνήματος, αφού ο κόντρα άνεμος δεν βρήκε μαλλιά για να συνεπάρει – κανονικοί καλόγεροι (ή ποιητές) ίσως γίνουν κάποτε μόνο τα απαθή αγόρια του ενσταντανέ 

Παλιομοδίτικη ιταλική φάτσα, «πονεμένη», λες και βγήκε από το νεορεαλιστικό σελιλόιντ ή από τα δύο πρώτα φιλμ του Παζολίνι, κάνει ηρωικό πετάλι στην Εμίλια Ρομάνια – άγνωστο αν το καρέ είναι στημένο, αφού ναι μεν ο κοινός νους δεν διανοείται ποδηλασία στην πλημμύρα, ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις τι «ψάρια» κατεβάζει το ποτάμι…

Παλιομοδίτικη ιταλική φάτσα, «πονεμένη», λες και βγήκε από το νεορεαλιστικό σελιλόιντ ή από τα δύο πρώτα φιλμ του Παζολίνι, κάνει ηρωικό πετάλι στην Εμίλια Ρομάνια – άγνωστο αν το καρέ είναι στημένο, αφού ναι μεν ο κοινός νους δεν διανοείται ποδηλασία στην πλημμύρα, ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις τι «ψάρια» κατεβάζει το ποτάμι…

Πορεία ΛΟΑΤΚΙ στην κομμουνιστική Κούβα: ένας/μία/ένα από την ομήγυρη του καρέ ντύθηκε πεταλούδα για να αυτοσαρκαστεί αλλά και για να πικάρει άλλους, αφού στα ισπανικά η λέξη mariposa (πεταλούδα) έχει και τη σημασία «ομοφυλόφιλος», όμως με δηκτική έννοια

Πορεία ΛΟΑΤΚΙ στην κομμουνιστική Κούβα: ένας/μία/ένα από την ομήγυρη του καρέ ντύθηκε πεταλούδα για να αυτοσαρκαστεί αλλά και για να πικάρει άλλους, αφού στα ισπανικά η λέξη mariposa (πεταλούδα) έχει και τη σημασία «ομοφυλόφιλος», όμως με δηκτική έννοια 

Θηλυκή φώκια βγήκε σε παραλία της Γιάφα, συνοικίας του Τελ Αβίβ, για να λιαστεί, και άθελά της προσέλκυσε τον φακό (που είχε βγει για το μεροκάματο)

Θηλυκή φώκια βγήκε σε παραλία της Γιάφα, συνοικίας του Τελ Αβίβ, για να λιαστεί, και άθελά της προσέλκυσε τον φακό (που είχε βγει για το μεροκάματο) 

Ποιητικό καρέ από ιρλανδικό νεκροταφείο, με πένθος εσωτερικό, χωρίς φαινομενικό θρήνο: η διαβάτισσα διασχίζει τον χώρο με τα διάσπαρτα μνήματα, τα οποία στολίζουν κελτικοί σταυροί – εδώ άλλοι μπορούν να δουν «νεοφασιστικά σύμβολα», και ας είναι πάνω σε τάφους, και άλλοι τον απροσδόκητα γαλανό, αναστάσιμο ουρανό

Ποιητικό καρέ από ιρλανδικό νεκροταφείο, με πένθος εσωτερικό, χωρίς φαινομενικό θρήνο: η διαβάτισσα διασχίζει τον χώρο με τα διάσπαρτα μνήματα, τα οποία στολίζουν κελτικοί σταυροί – εδώ άλλοι μπορούν να δουν «νεοφασιστικά σύμβολα», και ας είναι πάνω σε τάφους, και άλλοι τον απροσδόκητα γαλανό, αναστάσιμο ουρανό 

Αυτή η γυναίκα δεν κατέβηκε στο πηγάδι για να προσκυνήσει το «σώμα του Μαγιού», αλλά για να μαζέψει ένα γκιούμι που της έπεσε: η επίπονη αναρρίχηση προς τον επάνω κόσμο δοξάζει τους χωριάτικους, γυμνασμένους μυς και την καθορισμένη από τη φτώχεια ανάγκη

Αυτή η γυναίκα δεν κατέβηκε στο πηγάδι για να προσκυνήσει το «σώμα του Μαγιού», αλλά για να μαζέψει ένα γκιούμι που της έπεσε: η επίπονη αναρρίχηση προς τον επάνω κόσμο δοξάζει τους χωριάτικους, γυμνασμένους μυς και την καθορισμένη από τη φτώχεια ανάγκη 

Ρώσοι νεολαίοι της Σεβαστούπολης εκπαιδεύονται στη χρήση όπλων και στις πρώτες βοήθειες, στο πλαίσιο εξωσχολικού προγράμματος – το καρέ από την Κριμαία είναι λογικό βέβαια, μόνο που οι αντιασφυξιογόνες μάσκες είναι κακός οιωνός

Ρώσοι νεολαίοι της Σεβαστούπολης εκπαιδεύονται στη χρήση όπλων και στις πρώτες βοήθειες, στο πλαίσιο εξωσχολικού προγράμματος – το καρέ από την Κριμαία είναι λογικό βέβαια, μόνο που οι αντιασφυξιογόνες μάσκες είναι κακός οιωνός 

Σκηνή από ρινγκ κατς με πρωταγωνίστριες δύο γιαπωνέζες παλαίστριες οι οποίες διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους – τα κορίτσια ιδέα δεν έχουν ότι, πολλά χρόνια προτού γεννηθούν, σχεδόν κάθε αθηναϊκός τηλεφωνικός θάλαμος φιλοξενούσε μια μυστηριώδη φράση, γραμμένη με γιαπωνέζικο μαρκαδόρο πάνω στο αλουμινένιο πλαίσιο του κλωβού: «Κατς, όλα σικέ»

Σκηνή από ρινγκ κατς με πρωταγωνίστριες δύο γιαπωνέζες παλαίστριες οι οποίες διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους – τα κορίτσια ιδέα δεν έχουν ότι, πολλά χρόνια προτού γεννηθούν, σχεδόν κάθε αθηναϊκός τηλεφωνικός θάλαμος φιλοξενούσε μια μυστηριώδη φράση, γραμμένη με γιαπωνέζικο μαρκαδόρο πάνω στο αλουμινένιο πλαίσιο του κλωβού: «Κατς, όλα σικέ» 

Εικόνα αφιερωμένη σε εκείνους τους φαντάρους που χρειάστηκαν πολύ θάρρος για να πεθάνουν Μάη μήνα, και πλέον κοιμούνται θαμμένοι σε κάποιο σταροχώραφο: τον ύπνο τους δεν τον προσέχουν ρόδα, ούτε τουλίπες, παρά μόνο χιλιάδες φλογάτες παπαρούνες σε τουρκικό λιβάδι

Εικόνα αφιερωμένη σε εκείνους τους φαντάρους που χρειάστηκαν πολύ θάρρος για να πεθάνουν Μάη μήνα, και πλέον κοιμούνται θαμμένοι σε κάποιο σταροχώραφο: τον ύπνο τους δεν τον προσέχουν ρόδα, ούτε τουλίπες, παρά μόνο χιλιάδες φλογάτες παπαρούνες σε τουρκικό λιβάδι