ενημέρωση 4:40, 17 August, 2018

Σε είδα και σε γνώρισα, ξεχωριστό, μακριά από τα μικρά της πεζής καθημερινότητας

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Σε είδα να ομορφαίνεις αυτόν τον κόσμο με το πέρασμα σου, δάσκαλε στην αρχιτεκτονική του ΕΜΠ και μοναδικέ homo ludens. Έφυγες την εαρινή ισημερία, την ημέρα των ποιητών, γιατί ποιητής ήσουν, ορατών τε και αοράτων κτιρίων. Όταν το έμαθα έβλεπα το δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση και ξαφνικά θύμωσα, ναι θύμωσα που οι Κηφισιώτες ασχολούνται μετά λεπτομερειών με τη ζωή των τηλεοπτικών αστέρων και πολιτικών βόθρων κι εσύ φεύγεις ελαφροπατώντας κι άγνωστος στους πολλούς, όπως έζησες.

Οι πολλοί βλέπεις γνωρίζουν τους Βάρσους τους Θωμάκους και τους Αυλίτηδες, όχι τους μάγους της στατικής που δίδασκαν τους φοιτητές τους μέχρι ν' αφήσουν την τελευταία τους πνοή, αγάπη και δημιουργικότητα. Οι πολλοί δεν ξέρουν ότι το ωδείο Αθηνών λ.χ. στέκεται όρθιο χάρη σε σένα. Οι πολλοί δεν ξέρουν ότι μιλούσες 5 γλώσσες ανθρώπινες και μία των πουλιών. Ότι άφησες πίσω σου όμορφα κτίρια, όμορφα παιδιά, όμορφα λόγια. Δεν ξέρουν ότι υπήρχαν ακόμα άντρες που χαιρετούσαν με χειροφίλημα.

Γι αυτό θύμωσα κι αποφάσισα να ξεκινήσω ένα libro d' oro των ανθρώπων που έκαναν αυτή τη γη ένα φωτεινότερο μέρος και ν' αρχίσω με σένα. Βασιλεύς ή στρατιώτης, ρώτησε ο παπάς στη Ρώσικη εκκλησία που σε αποχαιρετήσαμε. Και τα δυό Σάνια εσύ.

Οι άνθρωποι αυτοί και οι όμοιοί του προσπαθούσαν να βρουν έναν τρόπο να ξεπεράσουν τη βαριά διαπλοκή, τη διαφθορά του προσωπικού, την αμετροέπεια των εκάστοτε ηγεσιών, τα κρυφά τεφτέρια.-

Ασύλληπτο - Στρατοδικείο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζητάει η Χρυσή Αυγή

Στο «στόχαστρο» της Χρυσής Αυγής μπήκαν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις φυλακές της Αδριανουπόλης μετά από κράτηση πέντε μηνών.

Η ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής άρθρου φέρει τον τίτλο: «Όχι στη φιέστα των ραγιάδων», έχοντας φωτογραφία των δύο στρατιωτικών από την υποδοχή τους στο αεροδρόμιο  της Θεσσαλονίκης.

Ενώ την περίοδο της πεντάμηνης φυλάκισής τους η Χρυσή Αυγή δημοσιοποιούσε καθημερινά μια ανάρτηση για τους δύο στρατιωτικούς επιχειρώντας να οικειοποιηθεί την περιπέτειά τους, αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους η ηγεσία της οργάνωσης δημοσιεύει κείμενο που ζητάει να δικαστούν από στρατοδικείο. 

Μάλλον οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βόλευαν την Χρυσή Αυγή να παραμένουν στη φυλακή. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η οργάνωση προέβη στη γνωστή προβοκάτσια του καψίματος της τουρκικής σημαίας στα πλαίσια συγκέντρωσης «συμπαράστασης» στους φυλακισμένους την 5/3/2018, γεγονός που πήρε τεράστια έκταση σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ και είχε αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο από την κυβέρνηση Ερντογάν, παρατείνοντας αντικειμενικά τη φυλάκιση των δύο στρατιωτικών.

Το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναφέρει:

«Από το “Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ” στο “σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω” …

Αγαπητοί Συναγωνιστές, όλη η Ελλάδα φαίνεται να πανηγυρίζει, εγώ όμως έχω εντελώς διαφορετική άποψη για τα όσα συμβαίνουν και τολμώ να σας την εκφράσω με την ελπίδα ότι εσείς, μόνον ΕΣΕΙΣ, θα μπορούσατε, θα είχατε το θάρρος να την δημοσιεύσετε.

Με αφορμή την επιστροφή στην Ελλάδα των δύο στρατιωτικών από τις φυλακές της Τουρκίας θέλω να δηλώσω ότι είμαι εντελώς αντίθετος στα κομματικά πανηγύρια του Τσίπρα και του Καμμένου και θεωρώ εξαιρετικά κακόγουστη και προσβλητική για την Πολεμική Αρετή των Ελλήνων και την Πατρίδα μας όλη αυτή τη ”φιέστα” με την υποδοχή των δύο εν λόγω ατόμων από υπουργούς, την παρουσία αγήματος και ακόμη και την μεταφορά τους με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο!

Στην Αρχαία Σπάρτη οι μητέρες όταν έφευγαν τα παιδιά τους για τον πόλεμο τους έλεγαν το περίφημο ”Ή ταν ή επί τας”, δηλαδή ή να γυρίσουν νικητές με τα όπλα τους, ή να γυρίσουν νεκροί επάνω στην ασπίδα τους. Αυτά στην Αρχαία Σπάρτη… Στο ψευτορωμαίικο του Τσίπρα και του Καμμένου υποδέχονται σαν… ”ήρωες” αυτούς οι όποιοι παρέδωσαν χωρίς αντίσταση τα όπλα τους στους Τούρκους, όντας ταγμένοι να φυλούν τα σύνορα.

Αφήνω κατά μέρος το τι ”παζάρι” έχει παιχτεί πίσω από τις πλάτες του Λαού και εις βάρος του Έθνους. Οι φωνές των μουεζίνηδων στην Θράκη όλα δείχνουν ότι θα ακούγονται πιο δυνατές και αυτό είναι μια ξεκάθαρη προδοσία εάν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και όχι να φοβόμαστε τις λέξεις.

Ντρέπομαι σαν Έλληνας για όλα αυτά τα πανηγύρια, στα οποία συμμετέχει ένας άβουλος λαός που είναι άξιος της μοίρας του. Και όσο για τους δύο μέχρι χθες αιχμάλωτους, εάν συνελήφθησαν σε ελληνικό έδαφος (όπως δήλωνε ο ίδιος ο Καμμένος) τότε κακώς παραδόθηκαν χωρίς αντίσταση. Εάν συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος, έχοντας την αποστολή να φυλούν τα Ελληνικά σύνορα, τότε παραβίασαν τα καθήκοντά τους και πρέπει να περάσουν στρατοδικείο και όχι να τους υποδέχονται με τιμητικά αγήματα, γιατί με την πράξη τους αυτή ταπείνωσαν ένα ολόκληρο Έθνος!

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, το οποίο τους άφησε ελεύθερους μετά από 167 ημέρες λέγοντας ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία στα κινητά τους τηλέφωνα! Μα αν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία θα είχαν βρεθεί από τις πρώτες ημέρες … Τι προκύπτει από το γεγονός αυτό;

Ότι οι Τούρκοι με το έτσι θέλω τους κρατούσαν αιχμάλωτους και όποτε γούσταραν τους άφησαν ελεύθερους και οι ραγιάδες, οι γραικύλοι ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ και λένε και ευχαριστώ, θυμίζοντας το “σφάξε με αγά μου να αγιάσω” της τουρκοκρατίας!

Οι φιέστες αυτές και τα πανηγύρια δείχνουν ξεκάθαρα την παρακμή ενός ολόκληρου έθνους και το κατάντημα ενός Ενδόξου Στρατού, ο οποίος έχει καταντήσει στο σημείο να είναι ένας κλητήρας και υπηρέτης των εκάστοτε πολιτικών τρωκτικών, που σπαράζουν αυτήν την ίδια την Πατρίδα μας.

Τιμητικά αγήματα για δυο ανθρώπους, που … κατόρθωσαν(!), υπηρετώντας στα σύνορα, να αιχμαλωτιστούν και στην κηδεία του Στρατηγού Ντερτιλή ούτε ένας εν ενεργεία Αξιωματικός, ούτε ένα άγημα αποδόσεως τιμών και τα παράσημά του, που ήταν Αριστεία Ανδρείας, που είχε κερδίσει σε μάχες, να τα μεταφέρει όχι ένας Αξιωματικός, αλλά ένας υπάλληλος του γραφείου κηδειών.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι μέσα στην γενικότερη αποχαύνωση του λαού μας που πανηγυρίζει για ψεύτικους ήρωες αυτά που γράφω ηχούν παράταιρα. Η αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται όσο πικρή και σκληρή να είναι. Πράγματι, στην Ελλάδα του Τσίπρα και του Καμμένου και γιατί όχι και του Κυριάκου, ήρωες είναι όσοι αιχμαλωτίζονται. Τι κρίμα να μην το ξέρει αυτό ο Λεωνίδας και οι 300 του! Ούτε θα πέθαιναν και “ήρωες” θα γινόντουσαν…».

  • Κατηγορία BLOGS
  • 0

Αποκλειστικό - Πώς η «Μεγαλόχαρη» απελευθέρωσε τους δύο στρατιωτικούς...

Με βαθειά πολιτική σκέψη και τη σοβαρότητα που αρμόζει στην περίσταση, αρκετοί παράγοντες της δημόσιας ζωής  απέδωσαν την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών στη... Μεγαλόχαρη που φρόντισε για τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Αν και κατά καιρούς μοιάζει να μας "ξεχνάει" στα δεινά μας, εν τούτοις δεν είναι η πρώτη φορά που η Παναγία παρεμβαίνει υπέρ των ελληνικών δικαίων αφού κατά βάθος η Θεοτόκος είναι Ελληνίδα (και όχι Εβραία). Διαμάχη επίσης έχει ξεσπάσει μεταξύ αναλυτών και διεθνολόγων για το αν η απελευθέρωση οφείλεται στη χάρη της "Παναγίας Ελευθερώτριας" ή σε κάποια άλλη από τις πολλές που υπάρχουν.

Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται "τρολάρισμα" αλλά όταν προέρχονται από επίσημα χείλη, το σχόλιο δεν μπορεί παρά να είναι σαρκαστικό.  Ουδείς χλευάζει την θρησκευτική πίστη ως εσωτερική υπόθεση του καθενός αλλά όταν μελετούμε την πολιτική και σύνθετα ζητήματα διεθνών σχέσεων, το επίπεδο της συζήτησης πρέπει να κινείται σε όρια του ορθολογισμού και των πραγματικών δεδομένων.
 
Άλλως, δεν θα απαιτούσε η υπόθεση των δύο στρατιωτικών τόσο υψηλού επιπέδου διπλωματική προετοιμασία και πολιτικό κεφάλαιο αλλά η κυβέρνηση θα είχε εναποθέσει τις ελπίδες της σε... προσευχές και παρακλήσεις. Κάπως έτσι πρόσφατα και οι μοναχές σε μοναστήρι της Κρήτης επιχειρούσαν με τα εικονίσματα της Παναγίας να διώξουν τη φωτιά που πλησίαζε στο ορεινό μοναστήρι αλλά τελικά ήταν η Πυροσβεστική που την έσβησε ενώ οι ίδιες απομακρύνθηκαν με ένα όχημα 4Χ4. Κάπως "πεζά", εκκοσμικευμένα, μεν αλλά σώθηκαν.

Στην ακόμη πιο πεζή πραγματικότητα, η θρησκευτική πίστη κλονίζεται από τις υποθέσεις διαφθοράς και σεξουαλικών σκανδάλων που ξεσπούν γύρω  από διάφορες Εκκλησίες όπως πρόσφατα στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Καναδά και σε Καθολικές Επισκοπές της Πενσυλβάνια. Εκεί η "Μεγαλόχαρη", ορθόδοξη ή καθολική, δεν έκανε κανένα θαύμα για να γλιτώσει χιλιάδες παιδιά από σεξουαλική εκμετάλλευση και εκατομμύρια δολάρια από υπεξαίρεση...