ενημέρωση 5:29, 18 November, 2019

Έφοδος των ΜΑΤ στην Ευελπίδων - «Όχι συλλήψεις, μόνο ξύλο» ήταν η εντολή

στον Αστερισμό των ΜΑΤ - η πτώση ξεκίνησε 

Διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν λίγο μετά τις 14:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου περίπου 50 άτομα περίμεναν τους συλληφθέντες κατά τη χθεσινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου και τους επιτέθηκαν απρόκλητα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έφτυσαν δυο άτομα και άρχισαν να χτυπούν με γκλοπ, ασπίδες και μπουνιές όποιον έβρισκαν μπροστά τους σπρώχνοντας για να τους βγάλουν έξω από τον χώρο των δικαστηρίων. 

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρίσκονται και υποστηρικτές της Ειρήνης Ε. και του Ζήση Σ. που συνελήφθησαν στα Εξάρχεια, κατά την επιστροφή τους από τη μεγάλη ειρηνική πορεία του Πολυτεχνείου.

Οι δύο νέοι, μέλη της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης «Ξεκίνημα», κατηγορούνται για μια σειρά αδικημάτων ανάμεσα στα οποία απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμός, οπλοφορία, κατοχή εκρηκτικών, αντίσταση κατά της αρχής κ.α.

Τα μέλη του «Ξ» αρνούνται τις κατηγορίες και καταγγέλλουν πως έχουν υποστεί τραυματισμούς από τις αστυνομικές δυνάμεις που τους συνέλαβαν. «Είναι ξεκάθαρη σκευωρία καθώς οι σύντροφοι δεν έκαναν τίποτε από όλα αυτά! Επιπλέον από τα στοιχεία δεν προκύπτει να έχει συμβεί τίποτα από τα παραπάνω στο συγκεκριμένο σημείο που συνελήφθησαν» αναφέρουν από τη Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση.

«Στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι που δέχτηκαν βίαιη επίθεση και υπέστησαν σωματικές βλάβες! Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους δεν τους επέτρεψαν να έρθουν σε επαφή με δικηγόρους για πολλές ώρες, ενώ οι κατηγορίες εναντίον τους έγιναν τελικά γνωστές τα ξημερώματα της Δευτέρας 18/11. Η αυθαιρεσία όμως δε σταματάει εδώ. Πριν φτάσουν καν στη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν σε υπόγειο πάρκινγκ, στο οποίο τους φωτογράφισαν, προκειμένου να είναι σε θέση να τους ''αναγνωρίσουν'' αργότερα οι συνάδελφοί τους, οι οποίοι υποτίθεται ότι είχαν δεχτεί επίθεση!» αναφέρει το «Ξ».

Καταγγελία δικηγόρων 

Την «απαράδεκτη, παράνομη και απάνθρωπη ενέργεια» των πάνοπλων αστυνομικών οργάνων, των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ που επιτέθηκαν και χτύπησαν δεκάδες κόσμου στα δικαστήρια της Ευελπίδων καταγγέλλει η Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή. Στο πλήθος στο οποίο επιτέθηκαν οι αστυνομικοί βρίσκονταν δεκάδες συγγενείς, συνήγοροι και αλληλέγγυοι των συλληφθέντων της 17ης Νοεμβρίου.

Το κείμενο της καταγγελίας των δικηγόρων:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, παράνομη και απάνθρωπη ενέργεια της Αστυνομίας, η οποία με δεκάδες πάνοπλους άντρες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, μέσα στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων περικύκλωσε, επιτέθηκε, ξυλοφόρτωσε και απώθησε στο δρόμο (όπου κυκλοφορούσαν κανονικά αυτοκίνητα) δεκάδες συγγενείς, συνηγόρους και αλληλέγγυους των συλληφθέντων της 17ης Νοεμβρίου, οι οποίοι διέπραξαν το έγκλημα να περιμένουν ειρηνικά τους συλληφθέντες που μεταφέρονταν στον Εισαγγελέα. Η ενέργεια αυτή, η οποία έχει καταγραφεί σε βίντεο, οργανώθηκε και εκτελέστηκε από τους άντρες των δυνάμεων ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΥΜΕΤ που βρίσκονταν στο χώρο ενώ δεν συνέβαινε απολύτως τίποτα. Δεν έλαβαν απολύτως καμία εντολή από τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου να εκκενώσουν το χώρο, δεν έλαβαν καμία εντολή από οποιονδήποτε παριστάμενο δικαστικό λειτουργό. Ενήργησαν προσχεδιασμένα και χωρίς οποιαδήποτε «αφορμή» με μόνο σκοπό την κατατρομοκράτηση των συγκεντρωμένων, με κίνδυνο μάλιστα της ζωής τους αφού εκδιώχθηκαν κλοτσηδόν προς την οδό Ευελπίδων όπου κυκλοφορούσαν κανονικά τα αυτοκίνητα. Ήταν δε χαρακτηριστική η εντολή που ακουγόταν στους ασυρμάτους: «όχι συλλήψεις, μόνο ξύλο». Άλλωστε οι συγκεντρωμένοι το μόνο που έκαναν ήταν να στέκονται όρθιοι στο προαύλιο των Δικαστηρίων.

Η επίθεση αυτή έρχεται σε σειρά δεκάδων απόλυτα παράνομων, απάνθρωπων και τρομοκρατικών ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες εβδομάδες (ΑΣΟΕΕ, ξυλοδαρμοί, «απαγωγές» κ.ο.κ), οι οποίες καταδεικνύουν ότι ένα νέο δόγμα εφαρμόζεται από το Υπουργείο ΠροΠο, αυτό την άμεσης, φυσικής, εξοντωτικής καταστολής, της κρατικής τρομοκρατίας, της επικράτησης οποιουδήποτε προσχήματος για την καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών.

Είναι απολύτως αναγκαίος κάθε φορέας να καταδικάσει αυτή την εξέλιξη, προκειμένου να μην νομιμοποιηθεί και να μην γίνει συνήθεια ο απόλυτος αυταρχισμός, η υπεράνω του νόμου συμπεριφορά της αστυνομίας, η παραβίαση κάθε νομιμότητας και δημοκρατικού δικαιώματος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας οφείλει να καταδικάσει το γεγονός και να αναλάβει πρωτοβουλίες μέσω των αρμόδιων επιτροπών του.

Η ανεξάρτητη αρχή Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του Ανθρώπου οφείλει να ενεργοποιηθεί και να παρέμβει, υπηρετώντας το ρόλο της, και να μη σιωπά.

Η Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας οφείλει να δώσει εξηγήσεις, για το ποιος έδωσε την εντολή για την επίθεση της Αστυνομίας μέσα στην Ευελπίδων, για ποιο λόγο και για ποιο σκοπό.

Από την πλευρά μας, θα σταθούμε απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους ενέργεια με κάθε τρόπο.

  • Κατηγορία BLOGS
  • 0

μοιραίο λάθος - λεοπάρδαλη vs πύθωνα

Μία απίθανη μάχη έλαβε χώρα αφού ένας πύθωνας προσπάθησε να φάει λεοπάρδαλη σε ένα πάρκο σαφάρι, μόνο για την μεγάλη γάτα να βγει ο νικητής.

Το δίδυμο είχε αρχικά τα μάτια τους σε ένα ανυποψίαστο impala, αλλά ο python αποφάσισε τότε να δοκιμάσει την τύχη του με το leopard αντί.

Αρχικά πιάστηκε από τη φρουρά, η μεγάλη γάτα ανέβηκε στον αέρα και έσπρωξε με τα τεράστια πόδια της καθώς ο πυθών προσπάθησε να τον συμπιέσει σε υποταγή στο Maasai Mara Triangle Reserve στην Κένυα.

Αρχικά αποφορτισμένος από τη φρουρά, η μεγάλη γάτα σηκώνεται στον αέρα και σπρώχνει με τα τεράστια πόδια της καθώς ο πυθών προσπαθούσε να την πιέσει Οι τρομακτικοί θεατές ήταν σίγουροι ότι η λεοπάρδαλη θα βρισκόταν στο μενού καθώς βρισκόταν ανυπεράσπιστα παγιδευμένη στην πρόσφυση του φιδιού Ο Mike Welton, ο οποίος έχει φωτογραφίσει την άγρια ​​ζωή για επτά χρόνια, δήλωσε ότι η ομάδα σαφάρι του είχε ακούσει για μια λεοπάρδαλη που είδε στην περιοχή και έσπευσαν να το δει 

Αλλά η μεγάλη γάτα κατάφερε να απομακρύνει το δρόμο και να παραδώσει ένα τελικό δάγκωμα δολοφόνων, καθώς ο φωτογράφος παρακολουθούσε το δράμα ξεδιπλώνεταιΟ Mike είπε ότι άκουσε έναν πολύ δυνατό τραγανιστό ήχο, πιθανότατα το λεοπάρδαλο να δαγκώνει το κρανίο του πύθωνα 

Ο Χατζηδάκης «έστειλε» δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές ρεύματος στους ιδιώτες

ο σωστός άνθρπος στη σωστή θέση - για τις σωστές για αυτούς αποφάσεις

Πάνω από 37.000 καταναλωτές αποχώρησαν από τη ΔΕΗ και υπέγραψαν συμβόλαια παροχής ενέργειας με ιδιώτες παρόχους τον Σεπτέμβριο, πρώτο μήνα εφαρμογής των αυξήσεων στα τιμολόγια που ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Στο διάστημα αυτό η δημόσια επιχείρηση μείωσε το μερίδιο της στην αγορά στο 71,77% έναντι 74,18% που είχε τον Αύγουστο με βάση τα τελευταία στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Οι αποχωρήσεις φαίνεται ότι πολλαπλασιάστηκαν τον Οκτώβριο και αφορούν κυρίως καταναλωτές μέσης τάσης (ξενοδοχεία, μικρές βιομηχανίας κ.λπ.) όπου τα τιμολόγια ανέβηκαν κατά 20%, όπως γράφει η σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι αποχωρήσεις αφορούν περίπου 37.000 καταναλωτές στην πλειονότητά τους καλοπληρωτές που έκαναν χρήση του πριμ συνέπειας, το οποίο θεσπίστηκε το 2017, και θεωρούνται τα «ασημικά» του πελατολόγια της.

Το πριμ είχε οριστεί στο 15% και το προτιμούσε περίπου 65% των οικιακών καταναλωτών, αλλά μειώθηκε στο 10% από την 1η Απριλίου και περιορίστηκε στο 5% από την 1η Σεπτεμβρίου.

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διευκρινίζεται ότι οι δηλώσεις Χατζηδάκης στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ αφορούν μόνο όσους χρησιμοποιούν το νυχτερινό τιμολόγιο και έχουν τετραμηνιαία κατανάλωση πάνω από 1600 KWh όπως άλλωστε είναι γνωστό με πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Σε αυτή την κατηγορία υπολογίζεται ότι εντάσσονται περίπου 30 χιλιάδες καταναλωτές, οι οποίοι διαθέτουν συσσωρευτές και αποθηκεύουν ενέργεια το βράδυ για να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε 24ωρη βάση με νυχτερινή χρέωση που είναι χαμηλότερη.

Ως το 2018 το νυχτερινό τιμολόγιο δεν επιβαρυνόταν με Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), όπως ισχύει για την ημερήσια χρέωση. Με την προτεινόμενη ρύθμιση, παραμένει ως έχει το νυχτερινό τιμολόγιο για τις χαμηλές καταναλώσεις, αλλά μειώνεται 65% για τετραμηνιαίες καταναλώσεις 1600 - 2.000 KWh το τετράμηνο.  

Πηγή: ΕφΣυν