ενημέρωση 12:54, 19 June, 2024

Σχετικά Με Μας

Το ‘kifisia-life’ αποκρυσταλλώνει την επιβεβαίωση της ταυτότητας του ανθρώπου, μετά τα γοητευτικά και επικίνδυνα ταξίδια. Το ταξίδι, ως έννοια, εμπεριέχει την περιέργεια, τον φόβο, την εξερεύνηση και απαιτεί προορισμούς, στάσεις και αναχωρήσεις. Προϋποθέτει όμως την έννοια του κατοικείν. Καθώς το κατοικείν, ο χώρος, δεν μπορεί να είναι ουδέτερη έννοια, χρωματίζεται βάσει των ατομικών και συλλογικών, δημόσιων και ιδιωτικών βιωμάτων.

Η έκφραση και ο προβληματισμός εγγραφόμενα ως ανάγκη γέννησαν το “kifisia-life”. Φιλοξενώντας γνώμες, συνεντεύξεις και άρθρα δίνουμε φωνή σε ζητήματα κοινωνικά, πολιτισμικά, πολιτικά και επιστημονικά. Κύρια επιδίωξή μας είναι η συμμετοχή και ο εμπλουτισμός του δημόσιου διαλόγου. Ακολουθώντας τις ατραπούς της φιλοσοφίας και της τέχνης προσεγγίζουμε τα ζητήματα με μια πιο διεισδυτική ματιά. Η συμβολή των αναγνωστών στην διεύρυνση ενός γόνιμου διαλόγου πέρα από επιθυμητή είναι και απαραίτητη.

Το “kifisia-life” είναι μια προσπάθεια επιστροφής στο λόγο.

4 σχόλια

 • Ο ΖΙΓΚΟΛΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
  Ο ΖΙΓΚΟΛΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 09:19 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο ΖΙΓΚΟΛΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

  Πώς έφτασε ο χαλβάς Ζιγκολό Κλαπάτσος να ξεσκατώνει και να αλλάζει πάνες στον χτυπημένο από εγκεφαλικό 60χρονο Κλατσίμπα;

  Πληρωμένος γεροντοέρωτας...

  Ο Ιωάννης Κλατσίμπας ή αλλιώς Κατίνα (από το Καντίνα) και ο Ιωάννης Κλαπάτσος ή αλλιώς Νούλα (από το Γιαννούλα) είναι μαζί και δεν ντρέπονται για αυτό.

  Πώς έφτασε ο χαλβάς Ζιγκολό Κλαπάτσος, αυτό το άτριχο άεργο φουντοχασισταριό, αγκαλιά με έναν γεροξεκούτη ξεμωραμένο που παραπαίει, που “μαζεύει υπογραφές”;

  Τον Κλατσίμπα-Κατίνα θα τον θυμόμαστε αναπολώντας το ξύδι των 25 ευρώ, αυτό που μόνο αυτός το έλεγε κρασί.

  Τον Κλατσίμπα-Κατίνα θα τον θυμόμαστε αναπολώντας τις κρέπες των 15 ευρώ με γέμιση αζόρ και άλλα εξαφανισμένα αδέσποτα.

  Πώς έφτασε ο χαλβάς, ο μπούλης της σφαλιάρας του σχολείου, να κρατάει ερωτικά το γερασμένο κορμί του Κλατσίμπα;

  Πώς έφτασε ο χαλβάς, που δηλώνει λέει χρηματιστής, να ξελογιάζει τη γριά Καλλιόπη Πάστα και να την αφήνει για το κακέκτυπο του Stephen Hawking;

  Ο χαλβάς ανάθεμα αν μπορεί να γράψει μία φράση σε καλύτερα ελληνικά από τους Σύριους πρόσφυγες...

  Ο χαλβάς ανάθεμα αν δούλεψε μία ώρα στη ζωή του...

  Κάποιο κρυφό κομπόδεμα έχει το ξεμωραμένο γεροντάκι, ο ημιπαράλυτος Κλατσίμπας, αφού πληρώνει αδρά τον χαλβά Ζιγκολό Κλαπάτσο, που ακούει και στο Νούλα.

  Αφού ο στυγνός εκβιασμός του χαλβά δεν του βγήκε στο Νάρκισσο...

  Ε, ρε πλάκες, αντί για μίζα βρέθηκε να τον μπουκώνει η μπαμπόγρια ο Κλατσίμπας. . .

 • ΑΧ
  ΑΧ Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 18:35 Σύνδεσμος σχολίου

  ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

  Μόλις άδειασε το γνωστό διαμέρισμα-ερωτική φωλιά επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στην Νέα Ερυθραία, τότε όλη η καλή κοινωνία της Κηφισιάς κατάλαβε πως ένας μεγάλος σφοδρός μακροχρόνιος θυελλώδης έρωτας είχε φτάσει στο τέλος του.

  Επί μήνες οι φήμες έφταναν αμείλικτες στα αυτιά της τοπικής κοινωνίας για “κρίση” και για “σύννεφα στη σχέση” δύο μεγάλων μορφών της τοπικής σόουμπιζ: του Ανδρεούλη Ευανγκελλόπουλου και του Ιωάννη Κλατσίμπα.

  Δεν είναι ότι ο γλυκός Ανδρεούλης είχε βαρεθεί να ξεσκατώνει και να αλλάζει πάνες στον χτυπημένο από εγκεφαλικό 60χρονο γόη.

  Οχι, ο Ιωάννης είχε αναζητήσει νέο καταφύγιο στην φρεσκοξυρισμένη αγκαλιά ενός άεργου φουντοχασισταριού, του Κλαπάτσου, που τριγυρνάει στην περιοχή με ένα νοικιάρικο Πόρσε Καγιέν και με δύο αγοράκια-συνοδούς από τη Νέα Ιωνία.

  Πλέον, ο Ιωάννης Κλατσίμπας ή αλλιώς Κατίνα (από το Καντίνα) και ο Ιωάννης Κλαπάτσος ή αλλιώς Νούλα (από το Γιαννούλα) είναι μαζί και δεν ντρέπονται για αυτό.

  Χαρά οι πατεράδες τους που έκαναν αγόρια, θα έλεγε μια οπισθοδρομική κομπανία.

  To be continued. . .

 • ΜΠΡΕΙΝΝΤΑΜΑΤΖ
  ΜΠΡΕΙΝΝΤΑΜΑΤΖ Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 11:48 Σύνδεσμος σχολίου

  https://s14.postimg.org/br6yq6xmp/braindamage.png

 • ΓΣ
  ΓΣ Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 11:38 Σύνδεσμος σχολίου

  Μια ιστορία θα σας πω για έναν πρώην καντινιέρη άξιο εκπρόσωπο της κοινότητας LGBT της Κηφισιάς. Με το σύμφωνο συμβίωσης μπορεί πλέον άφοβα να επισημοποιήσει την μακροχρόνια σχέση του με τον Χρηστάρα.

  Ενα βράδυ ο καντινιέρης αποφάσισε με το έτσι θέλω και σταμάτησε να πουλάει το ξύδι των 25 ευρώ το μπουκάλι και μετέτρεψε την παράγκα του στην Παναγίτσα σε παράνομη κρεπερί. Το ξύδι αυτός το έλεγε κρασί, αλλά ήταν σαν αυτό που αγοράζουμε χύμα σε πλαστικό μπουκάλι για 1 ευρώ το δίλιτρο.

  Σαν καλή γυριστρούλα ο καντινιέρης πήρε δύο γλυκά αγοράκια να ετοιμάζουν κάτι που βάπτισε κρέπα με γέμιση αζόρ και άλλα εξαφανισμένα αδέσποτα. Αυτή την κρέπα την χρέωνε 15 ευρώ, ο μπόγιας.

  Ολη η Κηφισιά χάρηκε όταν αυτός ο παράνομος καντινιέρης-κρεπατζής καταδικάστηκε για τις παράνομες πράξεις του και έκλεισε την παράγκα του δίπλα στην Παναγίτσα.

  Αφησε όμως την παράγκα του και τα σκουπίδια του εκεί και βρώμιζε την περιοχή για 5 χρόνια πριν ελευθερώσει τον κοινόχρηστο χώρο από την κατάντια της σιχαμένης παρουσίας του...

  Τώρα βέβαια, εμφανίζεται ως επίδοξος κριτής των πάντων, όσο φυσικά του επιτρέπει η εγκεφαλική του ανεπάρκεια.

  Φίλε Γιάννη, ο κώλος σου βρωμάει όσο το στόμα σου και πάντως λιγότερο από την παράνομη παράγκα σου...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.