ενημέρωση 1:50, 26 July, 2021

Για αντίποινα προϊδεάζει ο Πούτιν το Κίεβο

Με σαφείς αιχμές κατά της Δύσης, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην απόφαση ουκρανικού δικαστηρίου να θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό γνωστό φιλορώσο πολιτικό. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για «εκκαθαρίσεις» στο πολιτικό πεδίο και επέκρινε τη Δύση ότι τις υποστηρίζει, εκτοξεύοντας αορίστως κατηγορίες ότι κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την Ουκρανία σε αντίποδα της Ρωσίας.

«Κατά τα φαινόμενα, και αυτό είναι πολύ λυπηρό, την Ουκρανία αργά αλλά σταθερά την μετατρέπουν σε κάποιον αντίποδα της Ρωσίας, σε κάποια Αντιρωσία, σε κάποιο πεδίο από το έδαφος του οποίου διαρκώς και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα περιμένουμε ειδήσεις που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή από την άποψη της διασφάλισης της ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της έκτακτης σύσκεψης που είχε με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι η Δύση υποστηρίζει τις «εκκαθαρίσεις» που άρχισαν στην Ουκρανία στο πολιτικό πεδίο.

«Αυτή τη στιγμή, όπως είναι γνωστό, εκεί πραγματοποιούνται προφανείς εκκαθαρίσεις του πολιτικού πεδίου. Απαγορεύονται εθνικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης. Και δεν τρέχει τίποτα, οι δυτικοί μας εταίροι δεν αντιδρούν καθόλου σ’ αυτό, για να μη πούμε ότι υποστηρίζουν παρόμοιες αποφάσεις», δήλωσε ο Πούτιν.

Το ουκρανικό δικαστήριο έθεσε χθες, με απόφαση του τον Βίκτορ Μεντβετσούκ, ο οποίος προωθεί πιο στενές σχέσεις με την Μόσχα και ανάφερε ότι ο Πούτιν είναι ο νονός της κόρης του, σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς κατηγορείται ως ύποπτος για εσχάτη προδοσία.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 14 Μαΐου 2021 18:36

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.