ενημέρωση 4:24, 22 January, 2022

Πούτιν - Κόκκινη γραμμή η επέκταση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

«Ειδυλλιακές» χαρακτήρισε τις σχέσεις Ρωσίας και Δύσης τη δεκαετία του 1990 ο ρώσος πρόεδρος, μιλώντας σε επενδυτικό φόρουμ στη Μόσχα

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι η επέκταση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι μια κόκκινη γραμμή, η οποία ελπίζει ότι δεν θα ξεπεραστεί, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. «Η δημιουργία τέτοιων απειλών είναι κόκκινες γραμμές.

Όμως ελπίζω ότι δεν θα φθάσουν τα πράγματα μέχρι εκεί. Ελπίζω ότι το αίσθημα της κοινής λογικής, της υπευθυνότητας, και για τις χώρες τους και για τη διεθνή κοινότητα, θα υπερισχύσει» δήλωσε. Μιλώντας σε επενδυτικό φόρουμ στη Μόσχα, της τράπεζας VTB capital – «Η Ρωσία καλεί!», ο Πούτιν σημείωσε ότι τη δεκαετία του 1990 οι σχέσεις Ρωσίας και Δύσης «ήταν ειδυλλιακές», ωστόσο, παρά της παρακλήσεις και τις προειδοποιήσεις της Μόσχας, οι υποδομές του ΝΑΤΟ έφθασαν στα ρωσικά σύνορα.

«Ως απάντηση ήμασταν αναγκασμένοι να αρχίσουμε την κατασκευή ενός υπερηχητικού όπλου. Αυτή είναι η απάντησή μας», υπογράμμισε. Αναφερόμενος στον νέο υπερηχητικό πύραυλο, είπε ότι η Ρωσία τον έχει ήδη αναπτύξει και σύντομα θα βρίσκεται στο οπλοστάσιό της. «Δοκιμάσαμε τώρα, και μάλιστα με επιτυχία, και από τις αρχές του έτους θα έχουμε ήδη στο οπλοστάσιό μας έναν νέο υπερηχητικό πύραυλο με ταχύτητα 9 Mach» δήλωσε ο Πούτιν.

Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία για οποιαδήποτε νέα στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας, καθώς το ΝΑΤΟ συνεδρίασε για να συζητήσει τις προθέσεις της Μόσχας σχετικά με τη συγκέντρωση στρατευμάτων της στα σύνορα με την πρώην σοβιετική δημοκρατία. 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 18:10

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.