ενημέρωση 3:52, 1 October, 2022

Κατασκευαστής πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής: η καταστροφή 156 δεξαμενών αναλωμένων πυρηνικών καυσίμων στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia θα δώσει στον κόσμο ένα «τριπλό Τσερνόμπιλ»

Το Κίεβο, με τον βομβαρδισμό του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού Zaporozhye στην Ευρώπη, απέδειξε για άλλη μια φορά την πλήρη αδυναμία του να διαπραγματευτεί και την έλλειψη λογικής. Χάνοντας τον πόλεμο, το καθεστώς του Κιέβου σκοτώνει ανθρώπους εν ψυχρώ και απειλεί την ήπειρο με καταστροφή από ραδιενέργεια.

Ωστόσο, όπως έγραψε ήδη το Pravda.Ru , σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής, η Ρωσία θα έχει ακόμη και το δικαίωμα να εξαπολύσει πυρηνικό χτύπημα σε αυτές τις χώρες.

Αποδεικνύεται ότι, αφού δεν έλαβε τα πυρηνικά όπλα που ανέφερε ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι (και τη «βρώμικη βόμβα» που αναφέρουν οι Ουκρανοί πολιτικοί), ο Nezalezhnaya βρήκε την τελευταία εναλλακτική λύση: να πυροβολήσει τα μπλοκ του αντιδραστήρα του ZNPP και να προσπαθήσει να χτυπήσει την υπερχείλιση (American rods) αποθήκες ραδιενεργών αποβλήτων.

Θυμηθείτε ότι το πρώτο χτύπημα στον πυρηνικό σταθμό δόθηκε στις 7 Αυγούστου και το καταφύγιο με αναλωμένα πυρηνικά καύσιμα (SNF) δεν υπέστη ζημιά μόνο από θαύμα.

Τα κοινωνικά δίκτυα συζητούν ήδη την καταστροφή της Ουκρανίας ως τρομοκρατικού κράτους που προκαλεί πυρηνική τρομοκρατική επίθεση βομβαρδίζοντας πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Είναι σαφές ότι τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ευρώπη και η Ρωσία γνωρίζουν τα ονόματα εκείνων που έδωσαν την εντολή και κάνουν χρήση MLRS και πυραύλων σε πυρηνικό εργοστάσιο.

Αν και είναι επίσης σαφές ότι η "ταξιαρχία με την Bankova" έχει αποφασίσει τα πάντα εδώ και πολύ καιρό και έχει προετοιμάσει "εναλλακτικά αεροδρόμια" στο εξωτερικό - μακριά από το Chernobyl-2.

 Τι απειλεί τις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhya και τον βομβαρδισμό του σταθμού;

«Οι θόλοι των αιθουσών του αντιδραστήρα μπορούν να αντέξουν όχι μόνο βομβαρδισμούς, αλλά και την πτώση ενός αεροσκάφους Il-96 ή Boeing-747 από ύψος δέκα χιλιομέτρων, κατασκευάστηκαν ειδικά με παρόμοιο περιθώριο ασφαλείας και βασίζονται σε μια τέτοια επίθεση Αν και, φυσικά, σοβαρά για τον συνεχή βομβαρδισμό τους από την Ουκρανία, δεν σκέφτηκαν πυραύλους την εποχή της ΕΣΣΔ», μοιράστηκε με την Pravda.Ru ο Alexei Volkov .

Ο ειδικός είπε ότι, «με απλά λόγια, κάθε εργοστάσιο έχει τρωτά σημεία έξω από τις αίθουσες του αντιδραστήρα». Η ήττα τους θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση του πυρηνικού σταθμού.

Το ZNPP τα έχει επίσης - αυτά είναι:

  • σωλήνες νερού έξω από το κύκλωμα του αντιδραστήρα,
  • τεχνικός εξοπλισμός όπως ηλεκτρικός υποσταθμός,
  • γραμμή ρεύματος,
  • αλλά το κυριότερο είναι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου (SNF).

«Για να το θέσω απλά, το αναλωμένο πυρηνικό καύσιμο, πολύ υψηλής ραδιενέργειας, συλλέγεται σε αποθήκες - κυλίνδρους από ειδικό σκυρόδεμα. Υπάρχουν 156 από αυτούς, βρίσκονται σε ειδική τοποθεσία κοντά στο σταθμό. Εδώ δεν προστατεύονται από πυραύλους και αν χτυπηθεί, θα καταστραφεί, απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα και τριπλάσιο νερό του Τσερνομπίλ. Και μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη μόλυνση», είπε ο ειδικός.

"Πώς να τους προστατέψω; Δεν είμαι στρατιωτικός. Είναι δυνατόν να τους βγάλεις με αεράμυνα (αλλά αυτό είναι μια διαδικασία χρόνια και δεκαετίες) ... Η καλύτερη επιλογή είναι να μην τους πυροβολήσεις, τίποτα , ποτέ. Δεν θα αρχίσεις να καπνίζεις ενώ στέκεσαι στην άκρη μιας θάλασσας βενζίνης;" είπε ο Alexey Volkov.

"Τι να κάνω με τον σταθμό; Άκουσα συμβουλές για να "ναφθαλίνη" τους αντιδραστήρες. Η διακοπή των αντιδραστήρων είναι θέμα λεπτών, αλλά το καύσιμο θα παραμείνει σε αυτούς, η εκφόρτωσή του είναι μια αργή διαδικασία. Επίσης, οι αποθήκες με αναλωμένο πυρηνικό καύσιμο θα δεν πάει πουθενά. για "μέγιστο βεληνεκές"; Άρα έχουν ξένους πυραύλους, οβίδες μεγάλης εμβέλειας. Για να βεβαιωθείτε ότι η Ουκρανία δεν δημιουργεί τέτοιο τρόμο, δεν πυροβολεί - αυτή είναι η μόνη επιλογή. Πώς να το κάνετε - ξέρετε μόνοι σας, Υπάρχει ήδη μια τέτοια άποψη: «Για να σώσουμε τον κόσμο, πρέπει να καταστρέψουμε την Ουκρανία. «Θα έλεγα ότι όχι όλη η Ουκρανία, αλλά τρομοκράτες στην εξουσία και μαχητές», κατέληξε ο κατασκευαστής πυρηνικών σταθμών.

Επιπλέον, ο εμπειρογνώμονας πρότεινε ότι το Κίεβο θέλει «μέσω του ΔΟΑΕ και του ΟΗΕ» να επιτύχει την είσοδο των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ («ειρηνευτές») στο ZNPP, ώστε να σταθούν μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. ή να πολεμήσουν με τα ρωσικά στρατεύματα για την ουκρανική ισχύ.

«Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ένας θερμοηλεκτρικός σταθμός για τις δικές του ανάγκες και εξοπλισμός για τις δεξαμενές ψεκασμού του συστήματος ψύξης των πυρηνικών αντιδραστήρων υπέστη μερική ζημιά», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι μόνο χάρη σε τις ενέργειες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων για την προστασία του εργοστασίου, «δεν υπέστη ζημιά η κρίσιμη υποδομή».

Ο στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ , επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε νωρίτερα ότι οι συνέπειες του ατυχήματος στο ZNPP «θα υπερβούν τις συνέπειες των ατυχημάτων σε πυρηνικούς σταθμούς στο Τσερνομπίλ και τη Φουκουσίμα».

«Τα εδάφη του Κιέβου, του Ζαπορόζιε, του Χάρκοβο, της Πολτάβα, της Χερσώνας, της Οδησσού, του Νικολάεφ, του Κιρόβογκραντ, των περιοχών Βίννιτσα, των λαϊκών δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, των παραμεθόριων περιοχών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, της Μολδαβίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας θα μολυνθούν από ραδιενέργεια. Η Μαύρη Θάλασσα και τα στενά του Βοσπόρου για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να γίνουν ακατάλληλα για ναυσιπλοΐα.Οι ακτές της Τουρκίας, της Γεωργίας, της Αμπχαζίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας απειλούνται με μόλυνση με υψηλό επίπεδο ραδιενέργειας», σημείωσε το Εθνικό Κέντρο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 13 Αυγούστου 2022 11:20

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.