ενημέρωση 4:18, 9 December, 2022

FT - Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη θα διαρκέσει αρκετά χρόνια

Δυτικοί ειδικοί προβλέπουν ότι η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη θα διαρκέσει αρκετά χρόνια. Αν και έχουν ήδη δαπανηθεί εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Η βρετανική έκδοση των Financial Times αναφέρει τον εκπρόσωπο του ελβετο-ολλανδού εμπόρου πετρελαίου Vitol Sid Bambavale, σύμφωνα με τον οποίο «η Ευρώπη βιώνει μια κρίση φυσικού αερίου, θα συνεχιστεί για δύο έως τρία χρόνια » .

Παρά τα «εκατοντάδες δισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν», το γέμισμα των αποθηκευτικών χώρων και τη βοήθεια των νοικοκυριών, «ο κίνδυνος κρίσης είναι μεγάλος, άρα δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ψευδές αίσθημα ασφάλειας», τόνισε ο ειδικός.

Ο ίδιος και άλλοι που πήραν συνέντευξη από την εφημερίδα συνιστούν σημαντική μείωση της ζήτησης ενέργειας και πρόσθετες προμήθειες φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vitol, Ράσελ Χάρντι, "είναι σημαντικό οι τιμές της ενέργειας να παραμείνουν υψηλές προκειμένου να περιοριστεί η ζήτηση για καύσιμα ", αναφέρει το TASS.

Νωρίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε μεμονωμένες χώρες που είναι μέλη της κοινότητας, ανακοίνωσαν ότι οι υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου ήταν σχεδόν εκατό τοις εκατό γεμάτες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτά τα αποθέματα θα επιτρέψουν στην Ευρώπη να περάσει τη χειμερινή περίοδο. Είναι αλήθεια ότι μια σημαντική προϋπόθεση είναι εάν δεν υπάρχει ισχυρός και παρατεταμένος κρύος καιρός.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί λένε ότι έχουν ελαχιστοποιήσει τις αγορές φυσικού αερίου από τη Ρωσία . Ταυτόχρονα, πολλοί αναλυτές τόνισαν προηγουμένως ότι η επιθυμία της Ευρώπης να αγοράσει φυσικό αέριο όπου ήταν δυνατόν οδήγησε σε μεγάλα προβλήματα για πολλούς καταναλωτές στην Ασία. Τα οποία απλά δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν φυσικό αέριο στις ίδιες τιμές που το αγοράζουν οι Ευρωπαίοι.

Ωστόσο, στην Ευρώπη, επίσης, δυσαρεστημένοι με τις τιμές . Αυτό αφορά τη δυσαρέσκεια με τις προμήθειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για τους Ευρωπαίους καταναλωτές, το φυσικό αέριο κοστίζει πολλές φορές περισσότερο από ό,τι για τους Αμερικανούς.

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 11:32

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.