ενημέρωση 3:34, 31 January, 2023

Αποστολή αρμάτων μάχης Leopard στο Κίεβο για να επηρεάσει αναπόφευκτα τις ρωσο-γερμανικές σχέσεις — Κρεμλίνο

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, οι ρωσο-γερμανικές σχέσεις βρίσκονται «ήδη σε αρκετά χαμηλό σημείο».

ΜΟΣΧΑ, 24 Ιανουαρίου. /TASS/. Οι αποστολές αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία δεν αποτελούν καλό οιωνό για τις ρωσο-γερμανικές σχέσεις και θα επηρεάσουν αναπόφευκτα τη μελλοντική τους ανάπτυξη, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Τέτοιες αποστολές δεν προοιωνίζονται καλά για το μέλλον των [ρωσο-γερμανικών] σχέσεων. Αναμφίβολα, θα αφήσουν αναπόφευκτο σημάδι για το μέλλον αυτών των σχέσεων", είπε ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα είναι οι ρωσο-γερμανικές σχέσεις αλλαγή, εάν το Βερολίνο εγκρίνει την αποστολή τανκς Leopard στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, οι ρωσο-γερμανικές σχέσεις βρίσκονται «ήδη σε αρκετά χαμηλό σημείο».

«Δεν παρατηρούμε κανένα ουσιαστικό διάλογο με τη Γερμανία ή άλλες χώρες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ», είπε.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γερμανό υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους στο Βερολίνο, ότι ο Γερμανός θα λάβει σύντομα απόφαση για τα Leopards.

Στις 20 Ιανουαρίου, μια άλλη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας περίπου 50 χωρών πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία, μετά την οποία ο Πιστόριους είπε ότι οι συμμετέχοντες δεν έχουν λάβει ακόμη απόφαση για την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Πολωνό πρωθυπουργό Mateusz Morawiecki, η Βαρσοβία θα δημιουργήσει έναν ξεχωριστό συνασπισμό χωρών, έτοιμες να στείλουν τανκς στην Ουκρανία, εάν η Γερμανία δεν συμφωνήσει σε αυτό. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Πολωνία έχει ήδη λάβει απόφαση να στείλει μια εταιρεία (έως 14 οχήματα) από αυτά τα τανκς στην Ουκρανία και θα ενεργήσει ανεξάρτητα, ανεξάρτητα από τη θέση του Βερολίνου.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 17:52

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.