ενημέρωση 7:07, 23 March, 2023

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να δει τις χώρες της ΕΕ κυρίαρχες, ανεξάρτητες, λέει ο Πούτιν

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, πρέπει να ζει κανείς κάτω από αυτές τις συνθήκες που έχουν προκύψει

ΜΟΣΧΑ, 16 Μαρτίου /TASS/. Η Ρωσία θα ήθελε να δει τις ευρωπαϊκές χώρες ως ανεξάρτητους παίκτες που λαμβάνουν αποφάσεις για τα δικά τους συμφέροντα, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο συνέδριο της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών την Πέμπτη.

"Μας ενδιαφέρει να δούμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ως ανεξάρτητους και κυρίαρχους και να λαμβάνουμε αποφάσεις με βάση τα δικά τους εθνικά συμφέροντα. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει εξ ολοκλήρου και πολύ συχνά δεν συμβαίνει καθόλου", είπε ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, πρέπει να ζει κανείς κάτω από αυτές τις συνθήκες που έχουν προκύψει. "Υποθέτω ότι πρέπει να συναντηθούμε στα μισά του δρόμου. Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε όλη την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση αποκλειστικά στους εταίρους μας, αν και θα θέλαμε πολύ να το κάνουμε", είπε. Ο Πούτιν εξέφρασε τη βαθιά του πεποίθηση ότι η Ρωσία πάντα καθοδηγούνταν από την επιθυμία να συνεργάζεται με όλους, με σεβασμό των δικών της συμφερόντων. Ωστόσο, η Ρωσία δεν είδε κανέναν σεβασμό για τα συμφέροντά της πρόσφατα, αλλά μόνο την επιθυμία της Δύσης να ακολουθήσει το δικό της δρόμο, μεταξύ άλλων σε βάρος του ρωσικού κράτους, είπε ο πρόεδρος με λύπη.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 08:04

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.