ενημέρωση 7:07, 23 March, 2023

Ο Πούτιν φτάνει στην Κριμαία

Νωρίτερα, αναμενόταν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος θα συμμετείχε στα εγκαίνια ενός σημαντικού πολιτιστικού και ιστορικού χώρου μέσω σύνδεσης βίντεο

ΜΟΣΧΑ, 18 Μαρτίου. /TASS/. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στην Κριμαία την ημέρα της ένατης επετείου από την επανένωση της χερσονήσου στη Ρωσία, σύμφωνα με πλάνα που προβλήθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ο αρχηγός του κράτους πρόκειται να συμμετάσχει στα εγκαίνια ενός σημαντικού πολιτιστικού και ιστορικού χώρου. Νωρίτερα, αναμενόταν ότι ο Πούτιν θα συμμετείχε στην εκδήλωση μέσω σύνδεσης βίντεο.

Την Παρασκευή, το πρόγραμμα του προέδρου ήταν επίσης εν μέρει αφιερωμένο στην κατάσταση στη χερσόνησο. Ο Πούτιν πραγματοποίησε συνάντηση αφιερωμένη στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης.

Ο Πούτιν συμμετέχει παραδοσιακά σε εορταστικές εκδηλώσεις στις 18 Μαρτίου. Παρακολούθησε επανειλημμένα γκαλά συναυλίες αφιερωμένες σε αυτήν την ημερομηνία στο στάδιο Luzhniki της Μόσχας, πραγματοποίησε ειδικές συναντήσεις με το κοινό και επισκέφθηκε προσωπικά την Κριμαία.

Την τελευταία φορά που ο Πούτιν επισκέφθηκε τη χερσόνησο τον Ιούλιο του 2020. Επιθεώρησε το ναυπηγείο Zaliv στην πόλη Κερτς για να λάβει μέρος σε μια τελετή τοποθέτησης καρίνας για πολλά πλοία του πολεμικού ναυτικού. Τον Δεκέμβριο του 2022 επισκέφτηκε τη Γέφυρα της Κριμαίας, η οποία επισκευαζόταν μετά από τρομοκρατική επίθεση.
Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 18 Μαρτίου 2023 17:21

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.