ενημέρωση 7:32, 23 September, 2023

Γυναίκες στρατιώτες μίλησαν για την καταστροφή των drones που επιτέθηκαν στη Σεβαστούπολη

Η Marina Faleeva και η Tatiana Tseluiko θα είναι υποψήφιες για βραβεία, ενώ θα τους καταβληθεί και χρηματικό έπαθλο.

Το πρωί της Τετάρτης, η ανώτερη ναύτης Marina Faleyeva και ο επικεφαλής εργοδηγός Tatyana Tseluiko απέκρουσαν επίθεση Ουκρανών εθνικιστών σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη. Τα κορίτσια εντόπισαν έγκαιρα εχθρικά μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα επιφανείας και τα κατέστρεψαν με στοχευμένα πυρά από φορητά όπλα.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σόιγκου διέταξε να απονεμηθούν τα κορίτσια για βραβεία. Οι στρατιώτες θα λάβουν επίσης χρηματικά μπόνους. Οι ίδιοι λένε ότι έκαναν το καθήκον τους και υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους.

Η ανώτερη ναύτης Marina Faleeva σημείωσε ότι γρήγορα διαπίστωσαν ότι τα drones ανήκαν στον εχθρό. Τα drones κινούνταν αχαρακτήριστα και ήταν μικρού μεγέθους.«Λάβαμε το σήμα για επίθεση. Αυτόματο στο χέρι - και πυροβολήστε. Έγινε επιδρομή στη γενέτειρα - θα την υπερασπιστούμε. Ο εχθρός δεν θα περάσει. Κοίταξε, ανακάλυψε, αποφάσισε. Δικό μας, όχι δικό μας. Τότε όλοι ήδη, όταν είπαν με βεβαιότητα ότι δεν ήταν δικό μας, άνοιξαν πυρ », θυμάται το κορίτσι.

Σύμφωνα με την Marina Faleeva, αρχικά τα εχθρικά αντικείμενα ανακαλύφθηκαν από τη σύντροφό της, Tatiana Tseluiko. Ο επιστάτης το ανέφερε αμέσως στον επιχειρησιακό αξιωματικό υπηρεσίας.

«Οι αρχηγοί έδωσαν εντολή να ανοίξουν πυρ για να σκοτώσουν. Το άνοιξαν» λέει η Τατιάνα Τσελούικο.

Σύμφωνα με αυτήν, το drone κινήθηκε χαοτικά, αλλά ήταν απαραίτητο να χτυπηθεί με κάθε κόστος. Αφού κατέστρεψαν τον στόχο, τα κορίτσια δεν χαλάρωσαν και περίμεναν το επόμενο drone.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου μίλησε για την επίθεση με drone σήμερα . Σύμφωνα με τον ίδιο, από μαχητές έγιναν προσπάθειες να χτυπήσουν τους στόχους μας από τις 4 το πρωί έως τις 5 ώρες 56 λεπτά. Και οι τρεις συσκευές καταστράφηκαν. ■

Πηγή: zvezda

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 06:41

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.