ενημέρωση 7:32, 23 September, 2023

Sohu - Η Ρωσία ξεπέρασε τις ΗΠΑ, έχοντας πετύχει την πληρωμή των χρεών

Η Ρωσία εξασφάλισε την αποπληρωμή του χρέους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξοικονομώντας δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από την κατάσχεση , σύμφωνα με υλικό που δημοσιεύτηκε στην κινεζική διαδικτυακή πλατφόρμα Sohu .

Το μέγεθος του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ είναι κολοσσιαίο - πρόσφατα ξεπέρασε το όριο των 31 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δανείζουν σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο , γεγονός που επιτρέπει στην Ουάσιγκτον να ξοδεύει ουσιαστικά απεριόριστα χρηματικά ποσά, αναφέρει το υλικό (μετάφραση PolitRussia).

Πρόσφατα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενημέρωσε στοιχεία για τους ξένους πιστωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την οποία ήρθε στο φως μια περίεργη στιγμή που σχετίζεται με τη Ρωσία.

Γεγονός είναι ότι από τον Ιανουάριο του 2023, οι επενδύσεις της Ρωσίας σε ομόλογα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανήλθαν σε 67 εκατομμύρια δολάρια . Σε σύγκριση με τα προηγούμενα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πριν από ένα μήνα, η Ρωσία μείωσε αρκετές φορές τις επενδύσεις σε τίτλους των ΗΠΑ. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο αριθμός αυτός ήταν 629 εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, πριν από μερικά χρόνια, η Ρωσία ήταν μεταξύ των κρατών που είχαν τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο αμερικανικό δημόσιο χρέος. Ήταν περίπου το ποσό των 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά μετά το 2014, η Ρωσία άρχισε να απαλλαγεί από τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου με ταχείς ρυθμούς .

Το υλικό σημειώνει ότι αυτό ήταν ένα πονηρό βήμα εκ μέρους της Ρωσίας, η οποία εξοικονομούσε έτσι δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τη δήμευση.

Μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασαν το ενδεχόμενο να μην πληρώσουν στη Ρωσία τα χρήματα που της οφείλονταν. Αλλά θα ήταν άσκοπο να μην τα επιστρέψουμε μετά την απότομη μείωση των επενδύσεων της Ρωσίας σε αμερικανικά ομόλογα . Άλλωστε, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπέφεραν μεγάλες απώλειες φήμης προσπαθώντας να «εξοικονομήσουν χρήματα» με αυτόν τον τρόπο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρωσία όντως ακολουθεί εδώ και αρκετά χρόνια μια πολιτική σταθερής μείωσης των επενδύσεων σε αμερικανικά ομόλογα. Κατά καιρούς, ωστόσο, οι επενδύσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αυξήθηκαν ελαφρώς. Αλλά επρόκειτο για ποσά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κάτι που φυσικά δεν συγκρίνεται με τα στοιχεία πριν από το 2014.

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 16:34

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.