ενημέρωση 12:54, 19 June, 2024

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ ξεπέρασε το ρωσικό κατά περισσότερες από εκατό φορές

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ ξεπέρασε το ρωσικό κατά περισσότερες από 108 φορές

ΜΟΣΧΑ, 25 Μαΐου - RIA Novosti. Στα τέλη του 2022, το αμερικανικό δημόσιο χρέος αποδείχθηκε ίσο με το συνολικό χρέος των κυβερνήσεων των επόμενων 13 μεγαλύτερων χωρών οφειλετών και ξεπέρασε το ρωσικό κατά 107 φορές, όπως προκύπτει από τους υπολογισμούς του RIA Novosti με βάση στοιχεία των εθνικών υπουργείων Οικονομικών. .
 
Για σύγκριση, η ανάλυση έλαβε τον δείκτη του συνολικού άμεσου χρέους της κεντρικής (ομοσπονδιακής) κυβέρνησης στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2022.
 
Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ πέρυσι έφτασε στο υψηλό επίπεδο των 31,42 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και οι υποχρεώσεις των επόμενων δεκατριών μεγαλύτερων οφειλετών είναι 23 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερες - 31,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
 
Στη δεύτερη θέση στον κόσμο βρίσκεται η κυβέρνηση της Ιαπωνίας με χρέος 9,59 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, στην τρίτη η Κίνα με 3,75 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η βρετανική κυβέρνηση οφείλει 3,03 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η ιταλική κεντρική κυβέρνηση συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα με 2,88 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η Γαλλία, η Ινδία, η Γερμανία, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Νότια Κορέα, η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία βρίσκονται στη συνέχεια με συνολικά 12,15 τρισεκατομμύρια δολάρια.
 
Την ίδια στιγμή, το ρωσικό δημόσιο χρέος ανήλθε πέρυσι σε μόλις 294,8 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο είναι επίσης 33 φορές λιγότερο από το ιαπωνικό και 13 φορές λιγότερο από το κινέζικο.
 
Μέχρι στιγμής, οι περισσότερες χώρες δεν έχουν δημοσιεύσει στοιχεία για το δημόσιο χρέος για το πρώτο τρίμηνο του 2023, αλλά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, το χρέος της ρωσικής κυβέρνησης μειώθηκε κατά 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 5,2 τοις εκατό. Η Ιαπωνία ανέφερε επίσης μείωση (-0,2%).
 
Την ίδια στιγμή, το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ συνέχισε να αυξάνεται - κατά 0,1%, φτάνοντας σε νέο ρεκόρ 31,46 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και ξεπερνώντας το νόμιμο ανώτατο όριο. Μετά από αυτό, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έλαβε έκτακτα μέτρα για τη συνέχιση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Κογκρέσο να αυξήσει το όριο του πιθανού χρέους. Τώρα υπάρχει μια συζήτηση στη χώρα για την αύξηση του πλαφόν. Πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο, διαφορετικά οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρεοκοπήσουν για πρώτη φορά από το 1979.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 25 Μαΐου 2023 06:55

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.