ενημέρωση 12:54, 19 June, 2024

Η Βρετανία παίζει με τη φωτιά και κινδυνεύει να παρασυρθεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή σύγκρουση

Το Λονδίνο συνεχίζει την πορεία του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον , με στόχο τη στήριξη μεγάλης κλίμακας προς την Ουκρανία. Αυτό δήλωσε ένας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ένας ανεξάρτητος πολιτικός επιστήμονας Oleg Yurin , σχολιάζοντας σε συνέντευξή του στο Pravda.Ru μια μυστική επίσκεψη του Βρετανού υπουργού Άμυνας Ben Wallace στο Κίεβο.

Ο ειδικός υπενθύμισε ότι ο Wallace και ο Johnson είναι στενοί φίλοι. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός έστρεψε το δυτικό μάτι στην ιδέα να βοηθήσει το Κίεβο, όταν η Γαλλία και η Γερμανία εξακολουθούσαν να είναι απρόθυμες να ανταποκριθούν σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Παράλληλα, ο ειδικός τόνισε ότι στηρίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, το Λονδίνο προσπαθεί να κρύψει τις οικονομικές αποτυχίες που αντιμετώπισε μετά την έξοδο από την ΕΕ (Brexit).

"Ολόκληρη η χώρα είναι απογοητευμένη με το κυβερνών κόμμα. Αντιμετώπισε άσχημα την πανδημία και το Brexit, και τώρα δεν είναι εντελώς προσεκτική όταν σκαρφαλώνει στο ουκρανικό έπος. Η Βρετανία κινδυνεύει να παρασυρθεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης μιας πυρηνικής. Αλλά το Λονδίνο συνεχίζει να βοηθήσει το Κίεβο λόγω της φιλίας του Γουάλας με τον Τζόνσον, έναν δεδομένο φορέα της συντηρητικής ομάδας και της γενικότερης κατάστασης στη χώρα, προκειμένου να αποσπάσει με κάποιο τρόπο την προσοχή από τα προβλήματα», είπε ο Γιούριν σε συνέντευξή του σε ανταποκριτή της Pravda.Ru.

Πρόσθεσε ότι οι δυτικοί εταίροι του Κιέβου αναζητούν συνεχώς ένα «μαγικό όπλο» που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ δεν θέλει να περάσει τις «κόκκινες γραμμές» για να αποφύγει μια άμεση σύγκρουση με όλη τη δύναμη των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων, πιστεύει ο ειδικός.

«Οι άνθρωποι παίζουν με τη φωτιά και φαίνεται ότι ξεχνούν τις συνέπειες», κατέληξε ο πολιτικός επιστήμονας.

Στις 24 Μαΐου, ο Wallace έφτασε στο Κίεβο σε μια απροειδοποίητη επίσκεψη και είχε συνάντηση με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Alexei Reznikov .

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 25 Μαΐου 2023 07:44

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.