ενημέρωση 7:33, 20 July, 2024

Η Φινλανδία προσπαθεί να εμφανιστεί ως η πρωτοπορία του αγώνα κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ο πολιτικός ειδικός Βλαντιμίρ Μπρούτερ εξήγησε σε συνέντευξή του στο Pravda.Ru γιατί η φινλανδική ηγεσία επέλεξε μια επιθετική πορεία εναντίον της Ρωσίας.

Κατά τη γνώμη του, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Φινλανδία βρίσκεται δίπλα στη Ρωσική Ομοσπονδία.

"Πιθανώς επειδή οι Φινλανδοί είναι πιο κοντά. Φαίνεται ότι προσπαθούν, όπως η Πολωνία, να δείξουν στη συλλογική Δύση ότι είναι η πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στη Ρωσία", τόνισε ο Bruter.

Όπως εξήγησε ο ειδικός, η Ρωσία μπορεί να λάβει αντίποινα, για παράδειγμα, το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ των χωρών. Ο πολιτικός επιστήμονας παραδέχτηκε ότι αυτό θα συμβεί στο εγγύς μέλλον, αλλά «όχι ακόμη σήμερα».

«Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσπαθήσει η Ρωσία να εξηγήσει στις συλλογικές Βρυξέλλες ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει», κατέληξε ο συνομιλητής της Pravda.Ru.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του δεύτερου ευρωπαϊκού τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Σεργκέι Μπελιάεφ , δήλωσε ότι οι αντιρωσικές ενέργειες της Φινλανδίας δεν θα μείνουν αναπάντητες από τη Μόσχα. Ο διπλωμάτης είναι πεπεισμένος ότι οι Φινλανδοί ακολουθούν μια συνεπή πολιτική με στόχο την αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Πηγή: pravda

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 05:59

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.