ενημέρωση 12:40, 29 May, 2024

Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών - Οι ΗΠΑ πιέζουν το Κίεβο να επιστρατεύσει 17ρηδες και 70ρηδες

όλοι στη μηχανή του κιμά διατάζουν οι ΗΠΑ που πληρώνουν τους υπαλλήλους που έχουν τοποθετήσει διακοσμητικούς…

Οι ΗΠΑ παροτρύνουν την ουκρανική ηγεσία να λάβει τα μέγιστα δυνατά μέτρα δήλωσε ο διευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών (Foreign Intelligence Service of the Russian Federation – SVR), Σεργκέι Ναρίσκιν.

Οι Αμερικανοί πιέζουν το Κίεβο να προσθέσει στους στρατολογικούς καταλόγους άνδρες από 17 έως 70 ετών, καθώς και να επιστρατεύσει επιπλέον γυναίκες.

Σύμφωνα με τον Ναρίσκιν, η Δύση θέλει να αποδείξει σε όλο τον κόσμο την αδυναμία νίκης της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση.

Οι αρχές της Ουκρανίας καλούνται να καταβάλουν προσπάθειες για να αναπληρώσουν τις απώλειες που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.
 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της SVR, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov τάσσεται υπέρ της μείωσης του κατώτατου ορίου ηλικίας για την κατάταξη στο στρατό.

Η θέση αυτή θυμίζει πολύ τις ενέργειες των Ναζί το 1945, όταν τα παιδιά στη Γερμανία εγγράφηκαν στην πολιτοφυλακή για να υπερασπιστούν το καθεστώς του Χίτλερ, ανέφερε ο ίδιος.

Επίσης, η ουκρανική κυβέρνηση έχει αναγκαστεί να αρχίσει να επεκτείνει την επιστράτευση σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την SVR, σχηματίζονται μονάδες 40χρονων, ενώ στην «ουρά» βρίσκονται και 50χρονοι.

Η Rada (σσ: η ουκρανική Βουλή) επεξεργάζεται νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο η ηλικία επιστράτευσης για τους βαθμοφόρους θα αυξηθεί από τα 60 στα 65 έτη, και για την διοίκηση – από τα 65 στα 70 έτη, είπε ο Ναρίσκιν.

Επιπλέον, οι γυναίκες θα αποτελέσουν «στόχο» επιστράτευσης.

Τώρα υπηρετούν περίπου 40.000 γυναίκες, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για το Κίεβο.

Πρόσφατα, οι γυναίκες υπάλληλοι των ιατρικών ιδρυμάτων έχουν γίνει αντικείμενο επιστράτευσης.

Η απόφαση αυτή έχει ήδη οδηγήσει σε έλλειψη προσωπικού σε νοσοκομεία, πολυκλινικές και φαρμακεία, δήλωσε ο επικεφαλής της SVR.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 07:29

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.