ενημέρωση 12:40, 29 May, 2024

Η Ρωσία, η Κίνα θέλουν να είναι στην πρώτη γραμμή της εγκαθίδρυσης της δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης — Λαβρόφ

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, η Δύση μιλάει για δημοκρατία «μόνο όταν θέλει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις οποιασδήποτε χώρας».

ΜΟΣΧΑ, 14 Μαΐου. /TASS/. Η Μόσχα και το Πεκίνο θέλουν να πρωτοστατήσουν στην καθιέρωση μιας δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, υποψήφιος για Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

"Η Κίνα έχει γίνει παγκόσμιος ηγέτης. Αυτό δεν αρέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες, μαζί με τους δορυφόρους τους, έχουν φέρει την υπόλοιπη Δύση και έχουν δηλώσει δογματικά ότι δεν μπορούν να επιτρέψουν σε κανέναν να είναι ισχυρότερος και με μεγαλύτερη επιρροή από Η Ουάσιγκτον, γι' αυτό, μαζί με τους Κινέζους συναδέλφους μας, ενδιαφερόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε οι ηγέτες όσον αφορά τις προσπάθειες για την εγκαθίδρυση μιας δικαιότερης δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης», είπε σε μια σύνοδο ολομέλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου ή της Άνω Βουλής της Ρωσίας. κοινοβούλιο.

«Φυσικά, η Ρωσία και η Κίνα δεν είναι οι μόνες που θέλουν να μεταρρυθμίσουν το διεθνές σύστημα και να προωθήσουν την εγκαθίδρυση μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης που θα αντικατοπτρίζει το πραγματικό βάρος των κρατών και των ενώσεων τους», τόνισε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Δύση μιλάει για δημοκρατία «μόνο όταν θέλει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις οποιασδήποτε χώρας». «Αλλά στη διεθνή σκηνή, απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ισότιμη μορφή συνεργασίας, παραβιάζει κατάφωρα τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, που λέει ότι τα Ηνωμένα Έθνη βασίζονται στην κυριαρχική ισότητα των κρατών», είπε.

"Συνεργαζόμαστε με τα μέλη της Ομάδας Φίλων για την υπεράσπιση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών στα Ηνωμένα Έθνη. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική δομή και επεκτείνεται. Φυσικά, μέλη του BRICS, του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης είναι μαζί μας », σημείωσε ο Λαβρόφ. «Έχουμε γίνει περισσότεροι από εμάς στην Ομάδα των 20 μετά την επέκταση των BRICS: σχεδόν οι μισοί από αυτούς είναι είτε μέλη είτε υποστηρικτές των BRICS. Γι' αυτό, η Ομάδα των Είκοσι θα αλλάξει επίσης θετικά όσον αφορά τα συμφέροντα όλων των άλλων περιοχών ο κόσμος, όλες οι άλλες ομάδες χωρών, όχι μόνο της συλλογικής Δύσης, ανησυχούν».
Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 15 Μαΐου 2024 17:01

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.