ενημέρωση 6:07, 8 December, 2023

Το αιώνιο καλοκαίρι του Μύρτου

Ανάσπαστος έχει γίνει ο Μύρτος της Ιεράπετρας στους Ευρωπαίους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα καταλύματα του χωριού υπάρχει 100% πληρότητα για ολόκληρο τον χειμώνα.

Σε λίγο, όπως λένε, χαριτολογώντας οι ντόπιοι, θα βάλουν κρεβάτια ακόμη και στα θερμοκήπια.

Το χωριό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές λόγω του κλίματος, καθώς είναι το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης, με περίπου 320 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων δέχονται καθημερινά πολλά τηλεφωνήματα από Ευρωπαίους που θέλουν να ξεχειμωνιάσουν στον Μύρτο. Είναι είτε συνταξιούχοι, είτε είναι εργασιακοί νομάδες, που δουλεύουν από απόσταση, μέσω τηλεργασίας.

Στον Μύρτο δεν θα χρειαστεί σχεδόν ποτέ κατά την διάρκεια του χειμώνα να αναζητήσετε μέσο θέρμανσης για να ζεσταθείτε και η ντουλάπα σας θα έχει διαρκώς ανοιξιάτικα ρούχα, καθώς τις περισσότερες ημέρες του χρόνου θα κυκλοφορείτε με κοντομάνικα και ζακέτα για το βράδυ.

Ο Μύρτος είναι και ένα από τα πιο απάνεμα μέρη της Κρήτης λόγω της θέσης του. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι, και το χωριό καθαρό και περιποιημένο.
 
Εκτός από την υπέροχη παραλία, ο Μύρτος φημίζεται για τις αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται εκεί, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν την ευρύτερη περιοχή περπατώντας, καθώς υπάρχει δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 11:53

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.