ενημέρωση 12:40, 29 May, 2024

Στη Ιαπωνία Δύτες κολύμπησαν με γιγάντιο καλαμάρι

Δύο Ιάπωνες δύτες στη δυτική Ιαπωνία κατάφεραν όχι μόνο να δουν από κοντά αλλά και να απαθανατίσουν μοναδικές εικόνες από γιγάντιο καλαμάρι μήκους 2,5 μέτρων.

Είχαν ειδοποιηθεί από πωλητή ειδών αλιείας

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιοσούκε Τανάκα και η σύζυγός του Μίκι, δύτες και εκπαιδευτές καταδύσεων στην Τογιούκα, στον νομό Χιόγκο, ενημερώθηκαν για την παρουσία του καλαμαριού από πωλητή ειδών αλιείας. Ο πωλητής τούς έδωσε την ακριβή θέση του καλαμαριού, με το ζευγάρι να αναχωρεί άμεσα με σκάφος για να το βρει.

Η συνάντηση

Το απόκοσμο πλάσμα βρισκόταν κοντά σε βραχώδη ακτή, στα ανοιχτά της δυτικής ακτής. Ο Τανάκα εξήγησε πως το καλαμάρι δεν ήταν ιδιαίτερα ευκίνητο σε σύγκριση με άλλα θαλάσσια ζώα. ”Τα πλοκάμια του και τα πτερύγια του κινούνταν πολύ αργά”.

Παρ’ ότι εξήγησε πως το ζώο φαινόταν αδύναμο, με δέρμα να ξεφλουδίζει σε ορισμένα σημεία, ο Τανάκα υπογράμμισε πως το μέγεθος και τα μάτια του καλαμαριού ήταν συγκλονιστικά.
 
Ενώ σημείωσε πως βλέποντας αυτό το τεράστιο θαλάσσιο ζώο μπροστά του, φαντάστηκε πόσο δυνατό πρέπει να είναι ένα καλαμάρι για να επιτεθεί σε μια φάλαινα. Στην εικόνα δε τον πλοκαμιών να κουνιούνται, υπογράμμισε τον φόβο που ένιωσε να το πλησιάσει, γνωρίζοντας πως μπορεί να τον πιάσει και να τον παρασύρει.
 
Τα γιγάντια καλαμάρια

Τα γιγάντια καλαμάρια ζουν κοντά στις ακτές της Ιαπωνίας. Μερικές φορές ξεβράζονται στις ακτές της, όμως είναι πολύ σπάνιο το να τα δει κάποιος να κολυμπούν στην θάλασσα.

Ο Τανάκα χαρακτήρισε την εμπειρία του ως συναρπαστική, τονίζοντας την σπανιότητα του ζώου αυτού.

“Ακούω ότι δεν γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτό το πλάσμα. Θα ήμουν ευτυχής αν αυτό μας βοηθούσε να μάθουμε περισσότερα”.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 07:27

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.