ενημέρωση 6:43, 23 September, 2023

Γερμανική πόλη ονομάστηκε «πρωτεύουσα του σεξ του κόσμου»

Η Κολωνία είναι μια γκέι Μέκκα όπου «το σεξ είναι η νέα θρησκεία», ισχυρίζεται το περιοδικό Lust ότι οι Φετιχιστές παρελαύνουν σε μια παρέλαση γκέι υπερηφάνειας στην Κολωνία, Γερμανία, 7 Ιουλίου 2019 © AP / Martin Meissner

Η Κολωνία έχει ονομαστεί η πιο σεξουαλικά απελευθερωμένη πόλη στον κόσμο, με το πλήθος των γκέι μπαρ της πόλης και τις εκδηλώσεις LGBT να την ανεβάζουν στην κορυφή μιας λίστας που καταρτίστηκε από γερμανικό περιοδικό.

«Η Κολωνία είναι παγκοσμίως γνωστή για το καρναβάλι και τον καθεδρικό ναό της», έγραψε το περιοδικό Lust Magazine με έδρα τη Γερμανία. «Αλλά για πολλούς κατοίκους αυτής της κοσμοπολίτικης, ανεκτικής πόλης, το σεξ είναι η νέα θρησκεία».

Σύμφωνα με την έκθεση, οι 23 ετήσιες εκδηλώσεις LGBT της Κολωνίας, τέσσερα φεστιβάλ ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας, 17 gay bar και 19 sex shops έφτασαν στην κορυφή της λίστας, με το Δυτικό Χόλιγουντ, την Καλιφόρνια στη δεύτερη θέση και το Άμστερνταμ, τη Μαδρίτη και το Βερολίνο να ολοκληρώνουν την πέντε κορυφαία.

«Η πόλη στο Ρήνο είναι ένα πραγματικό μοντέλο ελευθερίας και διαφάνειας, ειδικά με τη σεξουαλική έννοια, και οι κάτοικοι καλωσορίζουν ολόψυχα επισκέπτες που μοιράζονται τις αξίες τους», ανέφερε το περιοδικό. «Αντί να επιμένει στην ισότητα, η Κολωνία γιορτάζει τη μοναδικότητα του καθενός».

Το περιοδικό αξιολόγησε ως επί το πλείστον την LGBT σκηνή κάθε πόλης, αποδίδοντας πόντους με βάση τον αριθμό των gay bar, των sex shop και των LGBT εκδηλώσεων κατά κεφαλήν σε κάθε τοποθεσία. Εξέτασε επίσης τη νομική υπόσταση των ομοφυλοφίλων και των μη παραδοσιακών σεξουαλικότητας, επιβραβεύοντας τις πιο ανεκτικές δικαιοδοσίες.

Τα γκέι ζευγάρια μπορούν να παντρευτούν στη Γερμανία, η πορνεία είναι νόμιμη και οι Γερμανοί μπορούν να αλλάξουν νόμιμα το φύλο τους χωρίς χειρουργική επέμβαση. Στην Κολωνία, το αριστερό συμβούλιο της πόλης έχει ένα «γραφείο LGBT» από το 2010.

Η Κολωνία δεν απολάμβανε πάντα τέτοια φήμη. Η πόλη είναι το ιστορικό κέντρο του καθολικισμού στη Γερμανία, και παρόλο που το ναζιστικό κόμμα πάλεψε να κερδίσει ερείσματα στην Κολωνία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, ο κοινωνικός συντηρητισμός βασίλευσε για δεκαετίες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Πιο πρόσφατα, οι αρχές της πόλης καταδικάστηκαν για τη χλιαρή απάντησή τους σε περισσότερους από 1.000 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις από μετανάστες κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς 2015-2016.Η δήμαρχος Henriette Reker επανεξελέγη το 2020, παρά το γεγονός ότι προκάλεσε οργή όταν είπε στις γυναίκες να ταξιδεύουν ομαδικά και να «απομακρυνθούν» από περίεργους άνδρες μετά το ξεφάντωμα των επιθέσεων. 

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 22 Μαΐου 2023 04:54

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.