ενημέρωση 7:33, 20 July, 2024

«The World We Make», έκθεση της Amy Sherald στο Λονδίνο

Στην πρώτη μεγάλη έκθεσή της εκτός ΗΠΑ, η γνωστή από το πορτρέτο της Μισέλ Ομπάμα Amy Sherald εκθέτει στην γκαλερί Hauser&Wirth στο Λονδίνο.

«Τα έργα αντικατοπτρίζουν μια επιθυμία να καταγράψω τη ζωή όπως τη βλέπω και τη νιώθω. Τα μάτια μου αναζητούν ανθρώπους που έχουν αυτό το είδος φωτός που δίνει ελπίδα στο σήμερα και στο μέλλον» λέει η ζωγράφος, μιλώντας για τις ελαιογραφίες της που παρουσιάζονται στην έκθεση «The World We Make». 

Θέματα αρρενωπότητας και αμερικανικής ταυτότητας διαποτίζουν το show. Μεταξύ άλλων, εκτίθεται και μια εντυπωσιακά ανατρεπτική ερμηνεία της φημισμένης μαυρόασπρης φωτογραφίας «V-J Day in Times Square» του Alfred Eisenstaedt που δείχνει ένα ναύτη του Πολεμικού Ναυτικού, με την παράδοση της Ιαπωνίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, να σκύβει και να φιλά μια γυναίκα. Στην ελαιογραφία «For love, and for country» της Sherald, δύο άντρες ντυμένοι με ναυτικά αγκαλιάζονται σε παρόμοια πόζα· το έργο υποσκάπτει την εμβληματική φωτογραφία της νίκης των ΗΠΑ και, παράλληλα, φωτίζει τις αδικίες που αντιμετωπίζουν οι γκέι Μαύροι στις ένοπλες δυνάμεις ακόμη και σήμερα.

Η έκθεση, που ολοκληρώνεται στις 23 Δεκεμβρίου, συνοδεύεται και από την πρώτη περιεκτική μονογραφία για την Amy Sherald η οποία εκδόθηκε από Hauser&Wirth Publishers. 

Amy Sherald The World We Make ARTBOOK | D.A.P. 2022 Catalog Books  Exhibition Catalogues 9783906915722

Amy Sherald, 'The World We Make' at Hauser & Wirth, London, United Kingdom  on 12 Oct–23 Dec 2022 | Ocula

Juxtapoz Magazine - Amy Sherald: The World We Make @ Hauser & Wirth, London

Amy Sherald reframes Black personhood in Western art | Wallpaper*

Amy Sherald's Inner-View - ArtReview

Amy Sherald on making radical art from the everyday | Financial Times

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 07:21

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.