ενημέρωση 3:53, 25 June, 2024

Μπέλφαστ - Μία ιστορία αναγέννησης σε γκράφιτι

Το λινάρι είναι λουλούδι που συμβολίζει την αναγέννηση. Tο φεστιβάλ Hit the North, είναι ένας τρόπος να ανανεώνεται η πόλη μέσω της τέχνης

Από το 2007, οι Niels van Swaemen και Kaspar van Leek αποτελούν το καλλιτεχνικό δίδυμο Studio Giftig. Με αφορμή το ετήσιο φεστιβάλ τέχνης δρόμου Hit the North, οι Ολλανδοί καλλιτέχνες έφτασαν στο Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία και ολοκλήρωσαν την περασμένη άνοιξη μία τοιχογραφία, η οποία αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία του κτηρίου πάνω στο οποίο δημιουργήθηκε.

Η «Belfast Spring» είναι μέρος μίας νέας σειράς, στην οποία το δίδυμο περιβάλλει τα χαρακτηριστικά πορτρέτα του με αντικείμενα που ίπτανται.

Τους είπαν ότι θα ζωγράφιζαν σε τυφλή όψη ενός παλιού κλωστηρίου λινών. Επιζητώντας σύνδεση με την ιστορία του κλωστηρίου ζωγράφισαν μία γυναικεία φιγούρα περιβεβλημένη με ανθούς λιναριού, μιας και τα νήματα λινού φτιάχνονται από λινάρι.

Το λινάρι είναι λουλούδι που συμβολίζει την αναγέννηση. Και το φεστιβάλ Hit the North, στη δέκατη χρονιά του φέτος, είναι ένας τρόπος να ανανεώνεται η πόλη μέσω της τέχνης.

Με αποχρώσεις μπλε και ανοιχτού μωβ, η τοιχογραφία έχει μία ήρεμη, κατευναστική αύρα. Ένα απαλό φως εμφανίζεται στο κέντρο πίσω από τη γυναικεία φιγούρα, καθώς αυτή γαλήνια κοιτά στο πλάι. Το χέρι της κρατά σφιχτά το φουλάρι της, καθώς μοιάζει έτοιμη να πετάξει τις τελευταίες χειροπέδες του χειμώνα και να αγκαλιάσει τη νέα εποχή.

Το Studio Giftig εκθέτει περισσότερα έργα σε αυτό το νέο ύφος στην έκθεση «An End Has A Start» στην αίθουσα τέχνης Goldshteyn Saatort Gallery στο Παρίσι, η οποία ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 29 Ιουλίου 2023 07:52

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.