ενημέρωση 4:47, 3 June, 2023

Renault Austral Coupe

Η γαλλική φίρμα εξελίσσει μια δυναμικότερη, πιο αθλητική έκδοση αμαξώματος του νέου Austral που θα ενδώσει στην γοητεία των coupe SUV

Φωτογραφίες: Automedia

To ομολογουμένως εντυπωσιακό από άποψη διαθέσιμων επιλογών Αustral ετοιμάζεται να αποκτήσει μια ακόμα, πιο δυναμική έκδοση αμαξώματος η οποία θα συμπληρώσει ιδανικά την γκάμα των SUV της Renault αλλά και του Austral, συνυπολογίζοντας και ότι η τεχνολογία του μοντέλου αποτέλεσε τη βάση και για το επταθέσιο Espace, οπότε κατά κάποιο τρόπο το Austral θα μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα απαιτήσεων για τα SUV της κατηγορίας του.

Η νέα έκδοση θα εστιάσει αυτονόητα σε μια πιο δυναμική υπόσταση με κυρίαρχο στοιχείο την coupe χάραξη της οροφής η οποία συμπαρασύρει το σύνολο της σχεδίασης στο πίσω τμήμα και όχι μόνο, όπως προδίδει μια ενδελεχής παρατήρηση στο παραπλανητικό καμουφλάζ. Αν έπρεπε να μαντέψουμε τι ακριβώς βρίσκεται πίσω από αυτό, μια ασφαλής πρόβλεψη είναι ότι η γαλλική φίρμα στο όνομα της εξατομίκευσης και του πλουραλισμού θα μεταβάλει επί το δυναμικότερο το σύνολο των αισθητικών στοιχείων του Austral Coupe προς όφελος μιας δυναμικής διαφορετικότητας.

Αυτό που σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η τεχνολογία του μοντέλου το οποίο και στη νέα έκδοση θα εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης 1,2 και 1,3 λίτρων σε συνδυασμό με ήπια υβριδική ή πλήρως υβριδική τεχνολογία E-Tech , όπου ο βενζινοκινητήρας λειτουργεί κυρίως ως γεννήτρια τροφοδοτώντας την μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα με την απαιτούμενη ενέργεια.

Οι ήπιες υβριδικές εκδόσεις προσφέρουν ισχύ από 130, 140 και 158 ίππων ενώ οι full hybrid Ε-Tech 160 και 199 ίππους. Βέβαια δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η Renault να προσπεράσει την βασική έκδοση των 130 ίππων ή και να οδηγήσει το υβριδικό της σύνολο ακόμα ψηλότερα από πλευράς ισχύος στην περίπτωση της Coupe SUV έκδοσης, δημιουργώντας ένα πιο αθλητικό συνδυασμό.

Με δεδομένη την τεχνολογική συνάφεια με το ήδη γνωστό Austral δεδομένη στις διαθέσιμες επιλογές θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του συστήματος τετραδιεύθυνσης καθώς και όλων των υπολοίπων επιλογών που ακολουθούν το γαλλικό μοντέλο. Αυτό που θα αλλάξει είναι οι ρυθμίσεις στην ανάρτηση η οποία αναμένεται να υιοθετήσει ένα πιο δυναμικό προφίλ σε συμφωνία με το πιο αθλητικό παράστημα της νέας έκδοσης αμαξώματος.

Αν και προς το παρόν δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις σε σχέση με την έλευση της νέας έκδοσης, το γενναιόδωρο καμουφλάζ υπαγορεύει ότι η εμφάνισή του θα πρέπει να αναμένεται στα μέσα του 2024.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 26 Μαΐου 2023 06:38

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.