ενημέρωση 3:32, 15 June, 2021

Στην Ελλάδα ο Γιάννης Λαγός

Οκαταδικασμένος για τη δράση του στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ιωάννης Λαγός, έφτασε στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του στη φυλακή.

Αναλυτικότερα, ο Λαγός αφού έφτασε στο αεροδόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» , μπήκε απευθείας στο βανάκι της Αστυνομίας και μετήχθη στο Εφετείο. Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ο οποίος θα του επιδώσει φυλακτήριο ώστε να μεταχθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή του. Παρών θα είναι και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου.

 «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία»

Σημειώνεται ότι, βγαίνοντας από το όχημα, για να εισέλθει στο κτίριο του Εφετείου, φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένεται να περάσει την αποψινή νύχτα στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ και να οδηγηθεί – πιθανότατα την Κυριακή – στις φυλακές Δομοκού, όπου βρίσκονται κρατούμενοι και τα υπόλοιπα καταδικασθέντα στελέχη του κόμματος.

Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί να κρατηθεί στον Κορυδαλλό, προκειμένου να μπορεί να εκτελεί και τα καθήκοντα του στο Ευρωκοινοβούλιο. Μπορεί η Ελληνική Δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό να τον καταδίκασε ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 13 ετών και 8 μηνών, όμως σε αυτό το στάδιο δεν παύει να διατηρεί τόσο τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και τη δυνατότητα να μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα του.
Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 15 Μαΐου 2021 18:17

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.