ενημέρωση 3:52, 1 October, 2022

Τέλλογλου - Παρακολουθούνται κι άλλοι από το Predator

«Πέντε μήνες μετά τις αποκαλύψεις μας, η εταιρεία Intellexa εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη» τόνισε ο δημοσιογράφος μιλώντας Στο Κόκκινο

«Το Predator πωλείται σε χώρες με απολυταρχικά καθεστώτα, ενώ στην Ευρώπη για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση του Θανάση Κουκάκη» είπε Στο Κόκκινο και τον Γιάννη Σμυρλάκη ο δημοσιογράφος Tάσος Τέλλογλου, μία ημέρα μετά την κατάθεσή του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

«Δεν έχουμε βρει ποιος αγόρασε το λογισμικό έχουμε βρει όμως σχέσεις της εταιρείας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» ανέφερε. Ωστόσο εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι 5 μήνες μετά τις αποκαλύψεις, η εταιρία INTELLEXA που εμπορεύεται το Predator εξακολουθεί να δρα ανεμπόδιστη στην Ελλάδα. «Είμαι σίγουρος ότι παρακολουθούνται κι άλλοι. Έχω δει κι άλλα links του Predator με λογαριασμούς που παρακολουθούνται» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Τάσο Τέλλογλου το πρόβλημα των επισυνδέσεων υπήρχε από παλιά, αλλά γιγαντώθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ανέφερε πάντως ότι αιφνιδιάστηκε από τον λόγο για τον οποίο τον κάλεσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και εξέφρασε απορία γιατί το 2018 ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον διαπίστωσε πρόβλημα στις επικοινωνίες του, είχε αποφύγει να απευθυνθεί στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Σε ό,τι αφορά την εν εξελίξει έρευνα, σημείωσε πως ο κ. Ντογιάκος ασχολείται με το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία των παρακολουθήσεων, άλλος εισαγγελέας ασχολείται με την μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη και ένας πταισματοδίκης ασχολείται με την μήνυση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 13 Αυγούστου 2022 11:15

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.