ενημέρωση 4:18, 9 December, 2022

Τα γεγονότα δείχνουν την αντιπαράθεση Ρωσίας-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, λέει η διπλωμάτης

Σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα, όλα όσα συμβαίνουν είναι επίσης «κάλυμμα για την οικονομική απάτη του Λευκού Οίκου»

ΜΟΣΧΑ, 24 Νοεμβρίου. /TASS/. Υπάρχουν αυξανόμενα στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και ο αριθμός των εμπειρογνωμόνων της συμμαχίας που εμπλέκονται στη σύγκρουση από την πλευρά του Κιέβου αυξάνεται, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Πέμπτη.

"Ο ουκρανικός στρατός εδώ και πολύ καιρό εξαρτάται πλήρως από τις προμήθειες όπλων της Δύσης, από τις πληροφορίες, τους εκπαιδευτές και τους μισθοφόρους. Είναι απλώς ένα εργαλείο", είπε ο διπλωμάτης, "Όλο και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια που δείχνουν ότι υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Ρωσίας και των μισθοφόρων. ΝΑΤΟ στην Ουκρανία Όλο και περισσότεροι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες από χώρες της συμμαχίας πολεμούν σε δώδεκα ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες και στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, το καθεστώς του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι δεν διστάζει να κάνει ό,τι του πει η Δύση, δηλαδή «να συνεχίσει να πολεμά μέχρι το πικρό τέλος και μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό». «Είναι έτοιμος να θυσιάσει τις ζωές και τις τύχες των πολιτών του, όσο συνεχίζεται η οικονομική και στρατιωτική βοήθεια, χωρίς την οποία οι αρχές του Κιέβου δεν θα άντεχαν ούτε μια μέρα», επεσήμανε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με αυτήν, όλα όσα συμβαίνουν είναι και «κάλυμμα για την οικονομική απάτη του Λευκού Οίκου». «Για να παρασύρει το ΝΑΤΟ περαιτέρω στη σύγκρουση, ώστε να διατεθούν και να παρουσιαστούν ακόμη περισσότερα χρήματα και ευκαιρίες, το καθεστώς Ζελένσκι σκοπίμως προχωρά σε επικίνδυνες προκλήσεις, για εξτρεμισμό, εισάγοντας όλο και περισσότερα στοιχεία τρομοκρατικής δραστηριότητας στις ενέργειές του», δήλωσε η Ζαχάροβα. προστέθηκε.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 11:24

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.