ενημέρωση 4:13, 28 September, 2023

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν το σημείο προσωρινής ανάπτυξης μισθοφόρων στην περιοχή του Borovskoye

Υπουργείο Άμυνας: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν το σημείο προσωρινής ανάπτυξης μισθοφόρων στην περιοχή του Borovskoye

ΜΟΣΧΑ, 7 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. Ο ρωσικός στρατός έπληξε ένα σημείο προσωρινής ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων κοντά στο χωριό Borovskoye στην περιοχή του Χάρκοβο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας .
Επιπλέον, το καθεστώς του Κιέβου έχασε δυτικά όπλα.
 

«Ως αποτέλεσμα επίθεσης σε σημείο ανάκτησης στρατιωτικού εξοπλισμού κοντά στον οικισμό Μαλοταράνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, καταστράφηκε ένας εκτοξευτής πολλαπλών ρουκετών HIMARS και 48 πύραυλοι για αυτόν», ανέφερε το στρατιωτικό τμήμα.

 
Και όταν έπληξαν μια αποθήκη όπλων σε ένα από τα εργαστήρια του μεταλλουργικού εργοστασίου ArcelorMittal στο Krivoy Rog , οι συμμαχικές δυνάμεις κατέστρεψαν περισσότερους από 70 εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων HIMARS και δύο εκτοξευτές MLRS MLRS.
 
«Άλλες τέσσερις εγκαταστάσεις αυτού του τύπου υπέστησαν κρίσιμες ζημιές», πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας.
 
Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να διεξάγουν επίθεση, καταλαμβάνοντας πιο πλεονεκτικές γραμμές και θέσεις. Πάνω από 130 στρατιωτικοί, δύο οχήματα μάχης πεζικού και ένα αυτοκίνητο χάθηκαν στον τομέα αυτό από τα πυρά του συμμαχικού πυροβολικού και αεροσκαφών.
 
Επίσης, ο ρωσικός στρατός σταμάτησε τις προσπάθειες επίθεσης στο Κίεβο στην κατεύθυνση Kupyansk, χτυπώντας τη συσσώρευση ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού.
 
«Έως 70 Ουκρανοί στρατιώτες, ένα μαχητικό όχημα πεζικού MT-LB, δύο αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S-1 Gvozdika και τρία οχήματα καταστράφηκαν», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
 
Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, ο ρωσικός στρατός απέτρεψε προσπάθειες αντεπίθεσης στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Το καθεστώς του Κιέβου έχασε περισσότερους από 40 στρατιωτικούς, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και ένα φορτηγό.
 
«Στην κατεύθυνση του νότιου Ντόνετσκ, ο εχθρός προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποκαταστήσει τη χαμένη θέση στις περιοχές των οικισμών Novomayorskoye, Vladimirovka και Novopol της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.
 
Ο ρωσικός στρατός έριξε πίσω τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στις αρχικές τους θέσεις. Ταυτόχρονα, ο εχθρός έχασε έως και εκατό στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες, δύο οχήματα μάχης πεζικού, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού και τέσσερα οχήματα.
 
Οι συμμαχικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης τον σταθμό ραντάρ του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 και την αποθήκη όπλων πυραύλων και πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
 
Επιπλέον, ρωσικά μαχητικά κατέρριψαν ένα αεροσκάφος Su-24 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στη ΛΔΔ.
 
Επιπλέον, η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό έπληξαν 79 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 183 περιοχές.
 
Η Ρωσία διεξάγει στρατιωτική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου . Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε το καθήκον του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Σύμφωνα με τον πρόεδρο, απώτερος στόχος της επιχείρησης είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς και η δημιουργία συνθηκών που εγγυώνται την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 17:33

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.