ενημέρωση 3:34, 31 January, 2023

Πούτιν - Η Ρωσία άργησε πολύ να προσανατολιστεί στην Ουκρανία

Πρόεδρος Πούτιν: Η Ρωσία άργησε πολύ να πάρει τον προσανατολισμό της στην Ουκρανία, ελπίζοντας να λύσει τα πάντα φιλικά

ΜΟΣΧΑ, 9 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. Η Ρωσία έπρεπε να «αρχίσει νωρίτερα» για να δράσει στην κατάσταση στην Ουκρανία, ήλπιζαν να το επιλύσουν ειρηνικά, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίσκεψή του στο Κιργιστάν.
 
"Προφανώς, καθυστερήσαμε, για να είμαι ειλικρινής. Ίσως, όλα αυτά έπρεπε να είχαν ξεκινήσει νωρίτερα. Απλώς ελπίζαμε ότι θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συμφωνιών του Μινσκ. Αλλά τι μπορείτε να πείτε σε αυτό;" είπε ο πρόεδρος.
 
Νωρίτερα, η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα  Μέρκελ δήλωσε ότι οι συμφωνίες του Μινσκ ήταν «μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στο Κίεβο να ενισχυθεί». Ο Πούτιν σημείωσε ότι θεωρούσε αυτά τα λόγια ως απόδειξη της ορθότητας της θέσης της Μόσχας να ξεκινήσει τη στρατιωτική της επιχείρηση.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, στις σχέσεις Ρωσίας και Δύσης η εμπιστοσύνη είναι ήδη «σχεδόν στο μηδέν», αλλά μετά τη δήλωση Μέρκελ «δεν είναι ξεκάθαρο πώς να διαπραγματευτεί, με ποιους και ποιες εγγυήσεις».
 
"Αλλά παρόλα αυτά, στο τέλος, θα πρέπει να διαπραγματευτούμε. Έχω ήδη πει πολλές φορές ότι είμαστε έτοιμοι για αυτές τις συμφωνίες, είμαστε ανοιχτοί, αλλά αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε, φυσικά, με ποιον έχουμε να κάνουμε. », πρόσθεσε ο Πούτιν.
 
Οι συμφωνίες του Μινσκ για την επίλυση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, που υπογράφηκαν το 2015 από τον Ρώσο πρεσβευτή στο Κίεβο Μιχαήλ Ζουραμπόφ , την εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ  Χάιντι Ταλιαβίνι , τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα και τους ηγέτες των LPR και DPR Igor Plotnitsky και Alexander Zakharchenko , προέβλεπαν κατάπαυση του πυρός, απόσυρση βαρέων όπλων από τις γραμμές επαφής, καθώς και συνταγματική μεταρρύθμιση, βασικά στοιχεία της οποίας επρόκειτο να είναι η αποκέντρωση και η υιοθέτηση νόμου για το ειδικό καθεστώς ορισμένων περιοχών των περιοχών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ . Ωστόσο, αυτό το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε.
 
Από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, σκοπό της οποίας ο Πούτιν αποκάλεσε την απελευθέρωση του Ντονμπάς , καθώς και τη δημιουργία συνθηκών που εγγυώνται την ασφάλειά της. Σε αυτό το πλαίσιο , οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ συνεχίζουν να στέλνουν όπλα στο Κίεβο.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 17:23

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.