ενημέρωση 3:34, 31 January, 2023

Ο πόλεμος μεταξύ Δύσης, Ρωσίας δεν είναι πλέον υβριδικός, αλλά πραγματικός, λέει ο Λαβρόφ

Ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης υπενθύμισε ότι η Ουκρανία έχει υιοθετήσει νόμους που απαγορεύουν την εκπαίδευση στα ρωσικά, τα μέσα ενημέρωσης στα ρωσικά, συμπεριλαμβανομένων τέτοιων μέσων στην Ουκρανία, νόμους που απαγορεύουν ακόμη και τη χρήση της ρωσικής γλώσσας στην καθημερινή ζωή

ΠΡΕΤΟΡΙΑ, 23 Ιανουαρίου. /TASS/. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία δεν είναι πλέον ένας υβριδικός πόλεμος, αλλά ένας πραγματικός πόλεμος μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Όταν μιλάμε για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία, μιλάμε για το γεγονός ότι αυτός δεν είναι πλέον ένας υβριδικός πόλεμος, αλλά ένας πραγματικός, η Δύση προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό εναντίον της Ρωσίας, προσπαθώντας να καταστρέψει ό,τι ρωσικό: από γλώσσα σε πολιτισμό, που υπάρχει στην Ουκρανία εδώ και αιώνες, και απαγορεύει στους ανθρώπους να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Naledi Pandor.

«Στην Ουκρανία, όλα αυτά είναι κοινή πρακτική. Τόσο ο πρώην πρόεδρος [της Ουκρανίας, Pyotr] Poroshenko όσο και ο νυν [Vladimir] Zelensky, οι οποίοι εξελέγησαν με το σύνθημα της εγκαθίδρυσης της ειρήνης, αμέσως μετά την εκλογή τους μετατράπηκαν σε πρόεδρους πολέμου, Ρωσοφοβικούς. προέδρους», είπε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης υπενθύμισε ότι η Ουκρανία έχει υιοθετήσει νόμους που απαγορεύουν την εκπαίδευση στα ρωσικά, τα μέσα ενημέρωσης στα ρωσικά, συμπεριλαμβανομένων τέτοιων μέσων ενημέρωσης στην Ουκρανία, νόμους που ακόμη και στην πραγματικότητα απαγορεύουν τη χρήση της ρωσικής γλώσσας στην καθημερινή ζωή.

"Οποιεσδήποτε πολιτιστικές επαφές που σχετίζονται με τη ρωσική γλώσσα απαγορεύονται. Και όλα αυτά υποστηρίζονται από τη Δύση. Όπως η Δύση υποστηρίζει τις τακτικές πορείες των νεοναζί με σβάστικες, με σύμβολα διχασμού που απαγορεύτηκαν από το Δικαστήριο της Νυρεμβέργης, αναγνωρισμένα ως Η Δύση τα υποστηρίζει όλα αυτά», είπε ο Λαβρόφ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.