ενημέρωση 12:54, 19 June, 2024

Το ουκρανικό καθεστώς συμπεριφέρεται σαν τρομοκράτες και οι τρομοκράτες πρέπει να εξαλειφθούν — Μεντβέντεφ

«Καμία χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διαπραγματευτεί με τρομοκράτες, οι τρομοκράτες πρέπει να καταστραφούν», είπε ο πολιτικός, σχολιάζοντας τις ενέργειες του ουκρανικού καθεστώτος

ΜΟΣΧΑ, 1 Ιουνίου. /TASS/. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, χαρακτήρισε τις ενέργειες του ουκρανικού καθεστώτος ως τρομοκρατία, επισημαίνοντας ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των τρομοκρατών είναι η καταστροφή τους.

"Αυτή είναι μια πράξη τρομοκρατίας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να χαρακτηριστεί. Εάν είναι τρομοκρατική ενέργεια, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να απαντηθεί. Καμία χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διαπραγματευτεί με τρομοκράτες, οι τρομοκράτες πρέπει να καταστραφούν. " είπε ο Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας τις ενέργειες του ουκρανικού καθεστώτος. Δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Telegram ένα βίντεο που δείχνει τη συνομιλία του με στρατιωτικούς στο πεδίο εκπαίδευσης συνδυασμένων όπλων Prudboy στην περιοχή του Βόλγκογκραντ.

"Είναι σαφές σε όλους ότι ήταν μια απολύτως τρομοκρατική επίθεση, δεν ήταν στρατιωτική μάχη, ούτε στρατιωτική δράση. Δεν ταιριάζει καν με κανέναν κανόνα πολέμου", είπε ο Μεντβέντεφ. Αναρωτήθηκε τι σκοπό θα μπορούσε να έχει μια τέτοια επίθεση. «Να προκληθεί ζημιά στον άμαχο πληθυσμό και μόνο αυτό, επειδή αυτά τα μέσα καταστροφής, αυτά τα drones που χρησιμοποιήθηκαν, δεν μπορούν να βλάψουν ούτε στρατιωτικές εγκαταστάσεις ούτε κτίρια δημόσιας διοίκησης», είπε. "Ο στόχος ήταν απλός - να προκληθεί ζημιά, να βλάψει τον άμαχο πληθυσμό με κάποιο τρόπο", επανέλαβε ο Μεντβέντεφ.

«Και το γεγονός ότι ο εχθρός μας συμπεριφέρεται ήδη ως τρομοκράτης χαρακτηρίζει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο τόσο το ουκρανικό καθεστώς όσο και αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτό - πρώτα από όλα τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους, οι οποίοι, στην πραγματικότητα, έχουν μπει στον πόλεμο με εμάς», τόνισε ο Μεντβέντεφ. Κατά τη γνώμη του, «οι τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει να συνεπάγονται τα σκληρότερα δυνατά αντίποινα».

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 06:14

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.