ενημέρωση 2:55, 4 October, 2023

Ο επικεφαλής της Gazprom Neft αναμένει ότι η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί στην Κίνα το δεύτερο εξάμηνο, η ζήτηση στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική προκαλεί ανησυχία

ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΔ. 1 Ιουνίου (Interfax) - Ο όγκος της κατανάλωσης πετρελαίου στην Κίνα το δεύτερο εξάμηνο του 2023 θα αυξηθεί, αλλά υπάρχουν ανησυχίες για τη δυναμική της ζήτησης πετρελαίου στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, δήλωσε στο Interfax ο επικεφαλής της Gazprom Neft, Alexander Dyukov.

«Η δυναμική της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα επηρεάζει επίσης την παγκόσμια ισορροπία της αγοράς πετρελαίου και, κατά συνέπεια, τις παγκόσμιες τιμές. Από την άλλη πλευρά, η κατάσταση με την κατανάλωση πετρελαίου στις δυτικές χώρες, τις χώρες της ΕΕ και τη Βόρεια Αμερική έχει σοβαρό αντίκτυπο στην αγορά. Υπάρχουν προσδοκίες για πιθανή ύφεση στις οικονομίες ορισμένων δυτικών χωρών και αστάθεια στον τραπεζικό τομέα. Αυτό ασκεί κάποια πίεση στις τιμές», είπε.

Ο Ντιούκοφ δεν αξιολόγησε τον αντίκτυπο της τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ στην αγορά πετρελαίου. «Σίγουρα, οι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην αγορά εμπορευμάτων έχουν κατά νου τους κινδύνους που φέρει τώρα το τραπεζικό σύστημα της Βόρειας Αμερικής, αλλά είναι αρκετά δύσκολο να εκτιμηθεί συγκεκριμένα η έκταση αυτής της επίδρασης σε δολάρια ανά βαρέλι», είπε.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 07:45

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.