ενημέρωση 2:55, 4 October, 2023

Η υποστήριξη για την Ουκρανία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ «παραμένει πολύ ισχυρή», ισχυρίζεται ο John Kirby

Μόνο μια «μικρή ομάδα πολύ φωνητικών, πολύ δεξιών Ρεπουμπλικανών» συνεχίζει να αντιστέκεται στην πρόσθετη υποστήριξη για την Ουκρανία, λέει ο Αμερικανός αξιωματούχος

ΛΟΝΔΙΝΟ, 18 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Και τα δύο επιμελητήρια του Κογκρέσου των ΗΠΑ είναι έτοιμα να συνεχίσουν να παρέχουν υποστήριξη στην Ουκρανία, λέει ο διευθυντής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι.

Μιλώντας σε συνέντευξη στην Daily Telegraph , ο Κίρμπι δήλωσε τη βεβαιότητά του ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία στο Κογκρέσο «παραμένει πολύ ισχυρή». Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, μόνο μια «μικρή ομάδα πολύ φωνητικών, πολύ δεξιών Ρεπουμπλικανών του οίκου» συνεχίζει να αντιστέκεται στην πρόσθετη υποστήριξη στην Ουκρανία.

"Έχουμε δει έναν αυξανόμενο αριθμό ιδιαίτερα Ρεπουμπλικανών της Βουλής να επικρίνουν τις μελλοντικές δαπάνες και την υποστήριξη για την Ουκρανία. Αλλά θα σας πω μερικά πράγματα. Πρώτα απ 'όλα, η υποστήριξη από το Καπιτώλιο παραμένει πολύ, πολύ ισχυρή. Όχι απλώς να σχηματίσουν ένα διμερές σώμα προοπτική, αλλά δικομματική», είπε.

Προηγουμένως, το The Hill ανέφερε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι των ΗΠΑ εκφράζουν όλο και περισσότερο τις αμφιβολίες τους σχετικά με την έγκριση του αιτήματος της κυβέρνησης για πρόσθετη χρηματοδότηση για πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 15:21

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.