ενημέρωση 6:43, 23 September, 2023

Η Ουκρανία έχει οικονομία ζόμπι - πρώην πρωθυπουργός

Το Κίεβο στερείται κεφαλαίων για να πληρώσει τον στρατό του λόγω της «καταστροφικής; κατάσταση των οικονομικών της, ισχυρίστηκε ο Νικολάι Αζάροφ

Η ουκρανική οικονομία έχει μετατραπεί σε «ζόμπι» που δείχνει σημάδια ζωής μόνο με τη δυτική χρηματοδότηση, υποστήριξε τη Δευτέρα ο πρώην πρωθυπουργός Νικολάι Αζάροφ.

Γράφοντας στο Telegram, ο πρώην πολιτικός υποστήριξε ότι η εθνική οικονομία «καταρρέει» και ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει ελάχιστη αύξηση του ΑΕΠ και διαφαινόμενη υποτίμηση του εθνικού νομίσματος «υπό την πίεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Εν τω μεταξύ, το δημόσιο χρέος αυξάνεται και το έλλειμμα του προϋπολογισμού διευρύνεται παρά τη δυτική βοήθεια, σύμφωνα με τον Αζάροφ.

«Η καλύτερη απεικόνιση της καταστροφικής κατάστασης πραγμάτων είναι ότι ο προϋπολογισμός της χώρας που βρίσκεται σε πόλεμο δεν διαθέτει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια για να πληρώσει μόνο τον ουκρανικό στρατό», είπε.

Ο Azarov ισχυρίστηκε ότι οι οικογένειες των Πολωνών μισθοφόρων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης δεν είχαν λάβει καμία αποζημίωση παρά τις υποσχέσεις του Κιέβου.

«Ως αποτέλεσμα, η ουκρανική οικονομία μοιάζει όλο και περισσότερο με «ζόμπι» - δείχνει σημάδια ζωής μόνο με ξένη οικονομική βοήθεια, την οποία απαιτεί όλο και περισσότερο», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Αζάροφ, τα «πλησιέστερα ανάλογα» της Ουκρανίας όσον αφορά τα οικονομικά δεινά είναι το Αφγανιστάν και η Αϊτή, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Πρόσθεσε ότι οι «πιο τολμηρές» προβλέψεις δείχνουν ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί περισσότερα από 30 χρόνια για να φτάσει στο τρέχον οικονομικό επίπεδο της Ρουμανίας ή της Πολωνίας.

Πηγή: RT.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 06:04

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.