ενημέρωση 2:15, 9 December, 2023

Ο πρόεδρος του καναδικού κοινοβουλίου παραιτήθηκε μετά την τιμή του Ουκρανού βετεράνου Ναζί

Ο Anthony Rota περιέγραψε το μέλος των Waffen SS ως «έναν Ουκρανό ήρωα, έναν Καναδό ήρωα»

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά, Άντονι Ρότα, παραιτήθηκε την Τρίτη εν μέσω εκτεταμένων εκλογών

Ο Τριντό, ο οποίος ηγείται του Φιλελεύθερου Κόμματος της Ρότα, δεν ζήτησε την παραίτηση του ομιλητή, αλλά περιέγραψε την τελετή ως «βαθιά ντροπιαστική για το Σώμα και τον Καναδά».

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Ρότα χαιρέτισε τον Χούνκα ως «έναν Ουκρανό ήρωα, έναν Καναδό ήρωα… που πολέμησε για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας ενάντια στους Ρώσους». Ο Ρότα δεν ανέφερε το γεγονός ότι ο Χούνκα πολέμησε στην ελίτ του Χίτλερ Waffen SS, αλλά ο μη γενάρχης αναγνωρίστηκε από το Associated Press ως μέλος της Πρώτης Ουκρανικής Μεραρχίας, μιας μονάδας που δημιουργήθηκε από τους Ναζί από Ουκρανούς εθελοντές το 1943.

Γνωστή και ως 14η Μεραρχία Γρεναδιέρων Waffen των SS, η μονάδα είναι γνωστό ότι διέπραξε θηριωδίες εναντίον Εβραίων και Πολωνών κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της στο Ανατολικό Μέτωπο.

«Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση ότι αυτή η μονάδα ήταν υπεύθυνη για τη μαζική δολοφονία αθώων πολιτών με ένα επίπεδο βαρβαρότητας και κακίας που είναι αδιανόητο», ανέφερε σε δήλωση την Κυριακή το Κέντρο Φίλων του Σάιμον Βίζενταλ (FSWC) που εδρεύει στο Τορόντο.

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 07:06

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.