ενημέρωση 12:54, 19 June, 2024

Η Δύση απαιτεί από το Κίεβο να επιταχύνει την κινητοποίηση, ανέφερε το SVR

SVR: Η Δύση απαιτεί από το Κίεβο να εντείνει την κινητοποίηση λόγω αποτυχιών στο μέτωπο

ΜΟΣΧΑ, 20 Νοεμβρίου – RIA Novosti. Οι δυτικές χώρες απαιτούν από το Κίεβο να ενισχύσει την κινητοποίηση για να αναπληρώσει τις μεγάλες απώλειες μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε το γραφείο Τύπου της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR).
"

«Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Ναρίσκιν, είπε ότι η Δύση απαιτεί από το καθεστώς Ζελένσκι, ανεξάρτητα από απώλειες, να αποδείξει στην παγκόσμια κοινότητα την αδυναμία νίκης της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία συνιστούν στην ουκρανική ηγεσία να μειώσει το στρατόπεδο στα 17 και να το αυξήσει στα 70, καθώς και να πραγματοποιήσει πρόσθετη κινητοποίηση γυναικών. Το SVR σημείωσε ότι ο υπουργός Άμυνας της χώρας Rustem Umerov πρότεινε στο Verkhovna Rada να μελετήσει τη δυνατότητα μείωσης του κατώτατου ορίου ηλικίας για στράτευση στο στρατό.
 
«Αν συμβεί αυτό, το καθεστώς του Κιέβου θα επιβεβαιώσει τη ναζιστική του ουσία στέλνοντας δεκαεπτάχρονα αγόρια στη φωτιά του πολέμου για να παρατείνουν την αγωνία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Αυτό θα θυμίζει πολύ τις ενέργειες της κορυφής των Ναζί Η Γερμανία να δημιουργήσει τη λαϊκή πολιτοφυλακή των Ναζί το φθινόπωρο του 1944 - το Volkssturm, στο πλαίσιο του οποίου συγκροτήθηκαν μονάδες Νεολαίας Χίτλερ από παιδιά», τόνισε το γραφείο Τύπου.
 
Πρόσφατα, στην Ουκρανία υπήρξαν όλο και πιο συχνές εκκλήσεις για ενίσχυση της κινητοποίησης. Στα τέλη Οκτωβρίου, μια τέτοια πρόταση έγινε από ένα μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας της Βερχόβνα Ράντα, Σεργκέι Ραχμάνιν, ο οποίος επεσήμανε σημαντικές απώλειες στον ουκρανικό στρατό. Ο διοικητής του λόχου της 80ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Vladislav Shevchuk, μίλησε στα ΜΜΕ για την ανάγκη ολικής επιστράτευσης.
 
Επιπλέον, το Rada ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα καταργεί την αναβολή από τη στράτευση για την επιστράτευση φοιτητών σε ηλικία στρατολόγησης που λαμβάνουν δεύτερη και τρίτη τριτοβάθμια εκπαίδευση· προτείνει επίσης να περιοριστεί ο κύκλος των ατόμων που δικαιούνται αναβολή από τη στράτευση σε φροντίδα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στην Ουκρανία, ο στρατιωτικός νόμος εισήχθη στις 24 Φεβρουαρίου 2022· την επόμενη ημέρα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση. Οι άνδρες μεταξύ 18 και 60 ετών απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου.

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 06:05

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.