ενημέρωση 4:18, 9 December, 2022

Η Xiaomi της Κίνας ξεπερνά την Apple ως την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο

Με την αγορά smartphone να αρχίζει να ανακάμπτει από την κρίση του coronavirus, ο κινέζος παραγωγός Xiaomi έγραψε ιστορία κερδίζοντας το εικονικό iPhone της Apple στο δικό του παιχνίδι.

Η Xiaomi κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών smartphone στον κόσμο για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου, που αποκάλυψε τρεις ερευνητικές εταιρείες - η International Data Corporation (IDC), η Counterpoint και η Canalys.

Κατά τους τρεις μήνες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι αποστολές της εταιρείας σημείωσαν υψηλό ρεκόρ, με διαφορετικά στοιχεία να δείχνουν αύξηση άνω του 40% και ο αριθμός των αποστολών που κυμαίνονται μεταξύ 46,2 εκατομμυρίων και 47,1 εκατομμυρίων.

Εν τω μεταξύ, ο πλησιέστερος αντίπαλός της, η Apple, έχει πέσει στην τέταρτη θέση στις βαθμολογίες. Σύμφωνα με την IDC, η αμερικανική εταιρεία απέστειλε 41,6 εκατομμύρια iPhone κατά το τρίτο τρίμηνο, μειώνοντας πάνω από 10 τοις εκατό από έτος σε έτος. Τα δεδομένα από το Counterpoint διέφεραν ελαφρώς, αλλά οι Canalys έθεσαν τον αριθμό των αποστολών στα 43,2 εκατομμύρια. Ωστόσο, τα δεδομένα και από τις τρεις εταιρείες έδειξαν ότι η Apple βρίσκεται πίσω από τη Xiaomi.

Η επιτυχία της Xiaomi οφείλεται εν μέρει στα προβλήματα του εγχώριου ανταγωνιστή της, της Huawei. Αυτή η εταιρεία έχασε το στέμμα της ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως από τη Samsung, εν μέσω της αυξανόμενης πίεσης των αμερικανικών κυρώσεων. Η Samsung απέστειλε περίπου 80 εκατομμύρια smartphone, δείχνει δεδομένα, ενώ η Huawei απέστειλε περίπου 30 εκατομμύρια λιγότερες συσκευές το τρίτο τρίμηνο.

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η Xiaomi ενδέχεται να είχε πάρει μερικούς πελάτες από την Huawei.

«Η Xiaomi εκτελέστηκε με επιθετικότητα για να καταλάβει αποστολές από την Huawei», δήλωσε ο Mo Jia, αναλυτής της Canalys . «Υπήρχε συμμετρία στο τρίτο τρίμηνο, καθώς η Xiaomi πρόσθεσε 14,5 εκατομμύρια μονάδες και η Huawei έχασε 15,1 εκατομμύρια. Στην Ευρώπη, ένα βασικό πεδίο μάχης, οι αποστολές της Huawei μειώθηκαν κατά 25%, ενώ η Xiaomi αυξήθηκε κατά 88%. "

Η κυβέρνηση Τραμπ έβαλε την Huawei στην περίφημη «Λίστα οντοτήτων» της πέρυσι, απαγορεύοντας αποτελεσματικά τις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται με τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα. Έτσι, η Huawei έχασε την πρόσβαση σε ενημερώσεις λογισμικού Google Android στα smartphone της, οι οποίες θα μπορούσαν εύκολα να τρομάξουν πιθανούς πελάτες, ειδικά εκείνους εκτός της Κίνας.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Ουάσινγκτον αύξησε την πίεση στην Huawei, στοχεύοντας ζωτικούς προμηθευτές τσιπ στην εταιρεία, καθώς απαιτούσε από ξένους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν αμερικανικό λογισμικό και τεχνολογία να αποκτήσουν ειδική άδεια πριν από την αποστολή προϊόντων στην Huawei.

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 10:22

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.