ενημέρωση 3:52, 1 October, 2022

Η Safe Internet League αναφέρει ότι η Google εμπλέκεται άμεσα σε πληροφοριακή επίθεση στη Ρωσία

Οι ειδικοί του Safe Internet League εκτιμούν ότι περισσότερα από 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ήδη δαπανηθεί για την επίθεση πληροφοριών κατά της Ρωσίας
 
ΜΟΣΧΑ, 14 Ιουνίου. /TASS/. Οι ειδικοί του Safe Internet League αποκάλυψαν την άμεση εμπλοκή της Google στην ενημερωτική εκστρατεία κατά της Ρωσίας, η οποία εκτυλίχθηκε στον Ιστό μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δήλωσε η Διευθύντρια του Safe Internet League και μέλος του Ρωσικού Δημοτικού Επιμελητηρίου, Yekaterina Mizulina. την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου στο TASS.

"Οι ειδικοί μας <…> δηλώνουν ότι η Google εμπλέκεται άμεσα στην επίθεση πληροφοριών στη Ρωσία. Τόσο με τη βοήθεια ειδικών που συνδέονται με κάποιο τρόπο με την εταιρεία, όσο και με τη βοήθεια διαφόρων εργαλείων τεχνικής φύσης που χρησιμοποιεί αυτή η εταιρεία για την προώθηση διάφορα πλαστά, βίαιες εκκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων αναζήτησης και στην κορυφή του βίντεο που φιλοξενεί το YouTube», είπε.

Οι πελάτες της εκστρατείας ενημέρωσης, σύμφωνα με τη Mizulina, είναι οργανισμοί από όλο τον κόσμο. «Τώρα μπορούμε ήδη να πούμε ευθέως ότι οι πελάτες της πληροφορικής επίθεσης κατά της Ρωσίας είναι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, δυτικές μη κυβερνητικές, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, μεγάλα πρακτορεία μέσων ενημέρωσης και ορισμένα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Πολωνία, χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και, φυσικά, η Ουκρανία. Μπορούμε να δούμε την παρουσία του Πενταγώνου που εκπροσωπείται από την Διοίκηση Κυβερνοχώρου των ΗΠΑ, την παρουσία της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των ΗΠΑ», είπε.

Οι ειδικοί της Λίγκας εκτιμούν ότι περισσότερα από 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ήδη δαπανηθεί για την πληροφορική επίθεση κατά της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε στις 24 Φεβρουαρίου ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς είχε λάβει απόφαση να πραγματοποιήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, σημειώνοντας ότι η επιχείρηση στόχευε στην αποναζοποίηση και αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας.
Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 14 Ιουνίου 2022 15:59

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.