ενημέρωση 3:52, 1 October, 2022

Η Microsoft έχασε 126 εκατομμύρια δολάρια λόγω της απόφασης να εγκαταλείψει τη Ρωσία

Νωρίτερα, η Microsoft δήλωσε ότι θα συνεχίσει να περιορίζει τη δουλειά της στη Ρωσία μέχρι να μειώσει την παρουσία της στο ελάχιστο ή να την εξαλείψει εντελώς
 
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 27 Ιουλίου. /TASS/. Η αμερικανική εταιρεία Microsoft αντιμετώπισε λειτουργικό κόστος 126 εκατ. δολαρίων λόγω της απόφασής της να εγκαταλείψει τη ρωσική αγορά, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας για το προηγούμενο τρίμηνο.

Νωρίτερα, η Microsoft δήλωσε ότι θα συνεχίσει να περιορίζει τη δουλειά της στη Ρωσία μέχρι να μειώσει την παρουσία της στο ελάχιστο ή να την εξαλείψει εντελώς. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία ανέφερε λειτουργικά κόστη ύψους 126 δισ. δολαρίων που σχετίζονται με προβληματικά χρέη, απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων και αποζημιώσεις αποζημίωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα τριμηνιαία έσοδα της εταιρείας έφθασαν τα 51,9 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 12% σε ετήσια βάση. Τα καθαρά κέρδη της Microsoft ανήλθαν σε 16,7 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 2% σε ετήσια βάση.

Στα τέλη Μαρτίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι δεν θα αναστείλει τη συνεργασία με πελάτες από τη Ρωσία και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με ρωσικά σχολεία, νοσοκομεία και μια σειρά άλλων οργανισμών.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 16:33

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.