ενημέρωση 6:43, 23 September, 2023

Συντηρητικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκλεισαν από νέους ιδιοκτήτες

Ένας «κλώνος του Twitter… για τους συντηρητικούς» δεν είναι πλέον βιώσιμη επιχείρηση, είπαν οι νέοι ιδιοκτήτες της πλατφόρμας Parler

Η Parler, μια συντηρητική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δημοφιλής μεταξύ των υποστηρικτών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αποσύρθηκε εκτός σύνδεσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά την εξαγορά της από τον όμιλο ψηφιακών μέσων Starboard.

Ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, που παλαιότερα ονομαζόταν Olympic Media, ανακοίνωσε την εξαγορά την Παρασκευή. Η Parler "όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή" έχει κλείσει "για να υποβληθεί σε στρατηγική αξιολόγηση", ανέφερε η Starboard σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας.

Δεν ανέφερε πότε θα επέστρεφε η Parler ή ποιες αλλαγές σχεδιάζουν να εισαγάγουν οι νέοι ιδιοκτήτες. Αντίθετα, η Starboard είπε ότι βλέπει «τεράστιες ευκαιρίες σε πολλούς τομείς για να συνεχίσει να εξυπηρετεί περιθωριοποιημένες ή ακόμα και εντελώς λογοκριμένες κοινότητες».

Οι νέοι ιδιοκτήτες υποστήριξαν ότι «κανένας λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι ένας κλώνος του Twitter μόνο για συντηρητικούς είναι πλέον μια βιώσιμη επιχείρηση». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Starboard Ryan Coyne δήλωσε ότι η εταιρεία του ανυπομονεί να ενσωματώσει το κοινό της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων «σε όλες τις υπάρχουσες πλατφόρμες μας». 

Ιδρύθηκε από τον Coyne το 2018, το Starboard στεγάζει πολλές άλλες συντηρητικές πλατφόρμες όπως η American Wire και η BizPac Review. Η εταιρεία είπε ότι αναμένει ότι η συμφωνία εξαγοράς της Parler θα είναι αυξημένη μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2023.

Η εξέλιξη έρχεται μήνες μετά την κατάρρευση μιας άλλης συμφωνίας που θα αγόραζε τον Parler από τον Αμερικανό ράπερ, Kanye West, ο οποίος άλλαξε νόμιμα το όνομά του σε Ye. Επιδίωξε να αγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης μετά την αναστολή λειτουργίας του στο Instagram και το Twitter. Οι δύο γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον απαγόρευσαν μετά από σχόλια που αφορούσαν Εβραίους.

Τον Δεκέμβριο, η Parler είπε ότι η εταιρεία και η West δεν είχαν κλείσει τη συμφωνία. «Η Parlement Technologies επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έχει συμφωνήσει αμοιβαία με τον Ye να τερματίσει την πρόθεση πώλησης της Parler», δήλωσε ο τότε ιδιοκτήτης της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το TechCrunch.

Η Parler ιδρύθηκε το 2018 από τον John Matze και τη Rebekah Mercer, κόρη του δισεκατομμυριούχου Robert Mercer, συνιδιοκτήτη του συντηρητικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Breitbart. Το κοινωνικό δίκτυο αφαιρέθηκε από το App Store της Apple και το Google Play Store επειδή επέτρεψε «βίαιο περιεχόμενο» μετά την εισβολή στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ από υποστηρικτές του Τραμπ. Η Amazon το απέρριψε επίσης από την υπηρεσία φιλοξενίας Ιστού εκείνη την εποχή.

Τον Μάιο του 2021, επέστρεψε στο App Store αφού εισήγαγε ισχυρότερη εποπτεία περιεχομένου. Το Google Store το επανέφερε τον Σεπτέμβριο του 2022.

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 17 Απριλίου 2023 06:09

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.