ενημέρωση 4:18, 9 December, 2022

Ρωσικός σταθμός παρακολούθησης διαστημικών απορριμμάτων θα ανοίξει στη Νότια Αφρική το 2022 - Roscosmos

ΜΟΣΧΑ. 22 Νοεμβρίου (Interfax) - Ένας ρωσικός οπτικο-ηλεκτρονικός σταθμός για την παρακολούθηση διαστημικών απορριμμάτων θα ανοίξει στη Νότια Αφρική το 2022, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Roscosmos, επικεφαλής του τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γιούρι Μακάροφ.

Ο οπτικο-ηλεκτρονικός σταθμός του Ρωσικού Αυτοματοποιημένου Συστήματος για την Πρόληψη Επικίνδυνων Καταστάσεων στο Διάστημα κοντά στη Γη έχει αναπτυχθεί και υποβάλλεται σε δοκιμές στη Νότια Αφρική, είπε ο Μακάροφ σε παρουσίαση στην 9η Εβδομάδα Αεροδιαστημικής Επιστήμης που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Αεροπορίας της Μόσχας. MAI).

«Το έργο θα ολοκληρωθεί το 2022», είπε.

Υπάρχουν περίπου 10.000 τόνοι ανθρωπογενών αντικειμένων στο διάστημα κοντά στη Γη, συμπεριλαμβανομένων 7.000 τόνων διαστημικών απορριμμάτων, είπε ο Μακάροφ στην έκθεσή του.

Η αυξημένη ποσότητα διαστημικών σκουπιδιών σε περιφερειακές τροχιές επηρεάζει τη λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), είπε.

"Όσο για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, [...] λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι, για παράδειγμα, ο σταθμός πραγματοποίησε πολλούς ελιγμούς αποφυγής και αλλάξαμε επανειλημμένα την τροχιά του πέρυσι. Όποτε αυτό δεν μπορεί να γίνει για χρονικούς λόγους, τα μέλη του πληρώματος βάζουν διαστημικές στολές, πηγαίνετε στην κάψουλα προσγείωσης και περιμένετε εκεί μέχρι να επιστρέψουν στις θέσεις τους», είπε ο Μακάροφ.

Προς το παρόν, το Ρωσικό Αυτοματοποιημένο Σύστημα για την Πρόληψη Επικίνδυνων Καταστάσεων στο Διάστημα κοντά στη Γη λειτουργεί αρκετούς σταθμούς στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων κοντά στο Kislovodsk, το Ussuriysk και το Abrau-Durso στην Επικράτεια του Κρασνοντάρ. Υπάρχουν επίσης σταθμοί παρακολούθησης στην Αρμενία και τη Βραζιλία. Σχέδια για ανάπτυξη σταθμών στη Χιλή, το Μεξικό και τη Νότια Αφρική το 2019-2020 αναφέρθηκαν νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο των δημοσίων συμβάσεων στις 26 Ιανουαρίου, η Roscosmos κοίταζε την Κούβα, το Spitsbergen και τον σταθμό Bellingshausen στην Ανταρκτική ως τις τοποθεσίες των σταθμών παρακολούθησης του συστήματος.

Η Roscosmos είπε στις 4 Αυγούστου 2021, ότι το συνολικό βάρος των διαστημικών απορριμμάτων σε τροχιά υπερβαίνει τους 7.000 τόνους. Σύμφωνα με τη διαστημική εταιρεία, το ρωσικό αυτοματοποιημένο σύστημα για την πρόληψη επικίνδυνων καταστάσεων στο διάστημα κοντά στη Γη λαμβάνει καθημερινά από τρία έως δέκα μηνύματα σχετικά με την προσέγγιση δυνητικά επικίνδυνων αντικειμένων σε ρωσικά διαστημόπλοια.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 05:26

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.