ενημέρωση 2:44, 23 March, 2023

Η Ρωσία έτοιμη να αναπτύξει εμβόλια σε περίπτωση πανδημίας γρίπης των πτηνών — ακαδημαϊκός

Ο ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Gennady Onishchenko δήλωσε ότι χρειάζονται αρκετοί μήνες για να παραχθεί ένα νέο εμβόλιο από ένα νέο στέλεχος

ΜΟΣΧΑ, 4 Μαρτίου. /TASS/. Η Ρωσία είναι έτοιμη για μια πιθανή νέα πανδημία γρίπης των πτηνών, μεταξύ άλλων όσον αφορά την ανάπτυξη εμβολίων, δήλωσε στο TASS ο ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Γκενάντι Ονισένκο.

"Είμαστε έτοιμοι; Ναι, καταφέραμε να φτιάχνουμε ένα νέο εμβόλιο κάθε χρόνο. Χρειάζονται αρκετοί μήνες για να ετοιμάσουμε ένα νέο εμβόλιο από ένα νέο στέλεχος", είπε ο Ακαδημαϊκός. «Σίγουρα θα προετοιμάσουμε διαγνωστικά πολύ γρήγορα όταν εμφανιστεί ένα νέο στέλεχος, το πανδημικό καταρχήν, γιατί είναι αδύνατο να γίνει διάγνωση χωρίς διαγνωστικά», σημείωσε ο Onishchenko.

Ο ειδικός δεν αποκλείει να προκύψει νέα πανδημία, σημειώνοντας ότι έχουν κάποια περιοδικότητα.

"Είμαστε ειδικευμένοι στη διάγνωση· μπορούμε να κάνουμε ένα εμβόλιο. Το μόνο σημείο που προκαλεί αμφιβολίες, και αυτές είναι πιο θεωρητικές, είναι εάν έχουμε φάρμακα εκείνη τη στιγμή για να θεραπεύσουμε τα άτομα που έχουν προσβληθεί εάν δεν εμβολιαστούν, εάν δεν υπάρχει ασυλία», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 04 Μαρτίου 2023 05:17

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.