ενημέρωση 2:15, 9 December, 2023

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πώς το υπεροξείδιο του υδρογόνου επηρεάζει την ανάπτυξη του καρκίνου

Η κατανάλωση υπεροξειδίου του υδρογόνου μπορεί να προκαλέσει καρκίνο

ΜΟΣΧΑ, 21 Σεπτεμβρίου - RIA Novosti. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να προκαλέσει κακή υγεία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διεθνές ιατρικό περιοδικό Annals of Emergency Medicine.
 
Για περισσότερα από 10 χρόνια, έχουν εμφανιστεί ισχυρισμοί στο Διαδίκτυο ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2) αντιμετωπίζει ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος, του εγκεφάλου, καθώς και τον καρκίνο, τον διαβήτη, ακόμη και το AIDS. Όλοι οι συγγραφείς αναφέρθηκαν στο έργο του καθηγητή Ivan Neumyvakin.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση υπεροξειδίου του υδρογόνου σε υψηλές δόσεις, αντίθετα, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο, αναπηρία και θάνατο.
 
Η μελέτη βασίζεται σε δεκαετή παρακολούθηση 294 ασθενών. 40 συμμετέχοντες υπέστησαν εγκεφαλικό, 20 άνθρωποι πέθαναν ή έμειναν ανάπηροι.
 
Οι ερευνητές σημείωσαν τα οφέλη του υπεροξειδίου του υδρογόνου μόνο για την απολύμανση. Η υπερβολική δόση του φαρμάκου ή η λήψη περισσότερων από τρία χιλιοστόλιτρα από το στόμα μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 06:53

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.