ενημέρωση 12:40, 29 May, 2024

Η Ρωσία ήταν η πρώτη στον κόσμο που δημιούργησε ένα σύστημα διαστημικής επιτήρησης για την Αρκτική

Τέθηκε σε λειτουργία ο δορυφόρος «Αρκτικά-Μ» Νο 2 για την παρακολούθηση της περιοχής

ΜΟΣΧΑ, 27 Απριλίου – RIA Novosti. Ο δορυφόρος Arktika-M Νο. 2 τέθηκε σε λειτουργία, έτσι, η Ρωσία ήταν η πρώτη στον κόσμο που δημιούργησε ένα διαστημικό σύστημα για την παρακολούθηση της περιοχής της Αρκτικής, ανέφερε η Roscosmos .
"

«Σήμερα, 27 Απριλίου 2024, η Κρατική Επιτροπή Πτητικών Δοκιμών Διαστημικών Συγκροτημάτων για κοινωνικοοικονομικούς, επιστημονικούς και εμπορικούς σκοπούς εξέτασε τα αποτελέσματα των δοκιμών πτήσης του εξαιρετικά ελλειπτικού υδρομετεωρολογικού διαστημικού συστήματος (VHKS) «Arktika-M» με το διαστημόπλοιο. (SC) "Arktika-M" "No 2", σημείωσε η εταιρεία.

Με βάση τα αποτελέσματα της επανεξέτασης, αποφασίστηκε να ολοκληρωθούν οι δοκιμές και να τεθεί σε λειτουργία το Arktika-M No. τον επιδιωκόμενο σκοπό του.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία, για πρώτη φορά στον κόσμο, δημιούργησε ένα υδρομετεωρολογικό διαστημικό σύστημα που παρέχει συνεχή παρακολούθηση της αρκτικής περιοχής της Γης και των παρακείμενων εδαφών.

Ο πρώτος δορυφόρος Arktika-M Νο. 1 εκτοξεύτηκε σε τροχιά τον Φεβρουάριο του 2021 και ο δεύτερος τον Δεκέμβριο του 2023. Δύο διαστημόπλοια παρέχουν 24ωρη παρακολούθηση της επιφάνειας και της νεφελώσεως της Γης και των θαλασσών στην περιοχή της Αρκτικής και τις παρακείμενες περιοχές, καθώς και συνεχή και αξιόπιστη ανταλλαγή μετεωρολογικών πληροφοριών.
 
Επιπλέον, ο εξοπλισμός τους χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της θέσης πλοίων, αεροσκαφών και άλλων κινητών αντικειμένων που βρίσκονται σε κίνδυνο στο πλαίσιο του διεθνούς δορυφορικού συστήματος έρευνας και διάσωσης COSPAS-SARSAT.
 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 29 Απριλίου 2024 07:28

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.