Ανάμεσα σε σαγανάκι και γκασπάτσο Αν κάτι χαρακτηρίζει τα τελευταία βράδια στο σπίτι, είναι η προσπάθεια να μη μυρίζουν τα πάντα φιδάκι κατόλ.… 27 Αυγούστου, 2014 0
αχλάδια ποσέ λουσμένα σοκολάτα Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των φρούτων, κατά τον Μπριγιά Σαβαρέν, στολίζεται και γίνεται επιδόρπιο γιορτινό, χωρίς ιδιαίτερους κόπους. Υλικά -… 26 Αυγούστου, 2014 0
Φρέσκο λικέρ φράουλα Η ιδεώδης αρωματική και γλυκιά κατάληξη για κάθε γεύμα ή δείπνο. Είναι αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν ratafia:… 26 Αυγούστου, 2014 0
Δουλεύουν σε φυτείες κακάο αλλά δε δοκίμασαν ποτέ σοκολάτα! Η κακομεταχείριση και οι σκληρές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στις φυτείες κακάο της Ακτης Ελεφαντοστού είναι… 24 Αυγούστου, 2014 0
Φτιάχνω πάστα κόκκινης, καυτερής πιπεριάς Έχω φυτέψει στον κήπο δυο ρίζες μόνο απ’ αυτές. Αλλά είναι αρκετές για όλη τη χρονιά. Χρησιμοποιούνται σε… 23 Αυγούστου, 2014 0
Θησαυροί του καταψύκτη ΙV: όσπρια Είναι πολύ απλή η ιδέα, αλλά παρ’ όλα αυτά μόνο όταν την ακούσουμε από κάποιον άλλον βλέπουμε το… 23 Αυγούστου, 2014 0
ψητές πιπεριές με φέτα Οι γλυκιές πιπεριές έφτασαν στην Ευρώπη από τον Νέο Κόσμο και έγιναν μέρος της διατροφής της Μεσογείου μετά… 21 Αυγούστου, 2014 0
Χαλβάς με πορτοκαλένιο σιρόπι και φυστίκια Ο σουσαμένιος χαλβάς "του μπακάλη" είναι το ένα είδος∙ στην Ελλάδα όμως και σε όλη την ανατολική Μεσόγειο… 20 Αυγούστου, 2014 0
μαρμελάδα ροδάκινο σε 30 λεπτά Το μήλο απ την Περσία όπως αποκαλείται το ροδάκινο (Prunus persica) έχει έρθει (με βαπόρι όπως λέει το άσμα)… 19 Αυγούστου, 2014 0