ενημέρωση 3:52, 1 October, 2022

Αντιρωσικές κυρώσεις για να καταστήσουν την εξόρυξη άνθρακα και τις προμήθειες ακόμη λιγότερο φιλικές προς το περιβάλλον

Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αναμένεται να αυξηθούν, αναφέρει η Nikkei
 
ΤΟΚΙΟ, 1 Αυγούστου. /TASS/. Η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία θα αλλάξουν το παγκόσμιο δίκτυο εξόρυξης άνθρακα και προμηθευτών και θα οδηγήσουν σε αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα Nikkei .

Ορισμένες χώρες περιορίζουν τις εισαγωγές ενεργειακών πόρων από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του άνθρακα. Οι ρωσικές παραδόσεις άνθρακα στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 59,5% από έτος σε έτος τον Ιούνιο σε 765.000 τόνους. Οι χώρες της ΕΕ πρέπει επίσης να βρουν τον αντικαταστάτη του ρωσικού άνθρακα, ο οποίος αντιπροσώπευε περίπου το 40% των συνολικών εισαγωγών αυτού του είδους πόρων.

Οι διαδρομές μεταφοράς άνθρακα αλλάζουν εξαιτίας αυτού και ο χρόνος παράδοσης αυξάνεται, αναφέρει η εφημερίδα. Η παράδοση άνθρακα από τη Ρωσία στην Ιαπωνία διαρκεί τρεις ημέρες, από την Ινδονησία - δέκα ημέρες, και από την Αυστραλία και τον Καναδά - έως και δύο εβδομάδες.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι ο ρωσικός άνθρακας πιθανότατα θα προμηθεύεται τώρα στη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία. Η Ευρώπη αναμένεται τελικά να αγοράσει περισσότερο άνθρακα στις ΗΠΑ, τη Νότια Αμερική και τη Νότια Αφρική.

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι η Κίνα και η Ινδία εντείνουν την εξόρυξη άνθρακα, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα παγκόσμια σχέδια μείωσης των εκπομπών και μηδενισμού, σημείωσε ο Nikkei.
Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 09:00

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.